Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP'li Sarı: Partimizden Sarıgül'e yönelik bir eğilim var

CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, yeni anayasa konusunda Türkiye’nin özgür, çoğulcu ve katılımcı demokrasi anlayışını geliştirecek her çalışmaya katkı vermek azminde olduklarını söyledi. CHP'nin Zonguldak Dedeman Otel'de...

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2013 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2013 16:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP'li Sarı: Partimizden Sarıgül'e yönelik bir eğilim var
CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, yeni anayasa konusunda Türkiye’nin özgür, çoğulcu ve katılımcı demokrasi anlayışını geliştirecek her çalışmaya katkı vermek azminde olduklarını söyledi.

CHP'nin Zonguldak Dedeman Otel'de düzenlediği programa katılan Sarı, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün CHP'den adaylığıyla ilgili soruya cevap veren Sarı, "Sayın Sarıgül, henüz partimizin üyesi değil. Biliyorsunuz bu eksende yürütülen ve kamuoyunda ilgi uyandıran durum söz konusu. Sayın Sarıgül, partimize üyelikle ilgili başvurusunu yenilediği, bu konudaki iradesini bize yansıttığı zaman yürümesi gereken prosedür işleyecek. Partimizden Mustafa Sarıgül'e yönelik bir eğilim var. Sayın Sarıgül'ün de partimize üyeliği ve aday adaylığı konusunda bir iradesi söz konusu. Bu iki iradenin buluşması gerekiyor. Genel başkanımız dün güçlü bir vurguyla bu konudaki tutumunu yansıttı. Bir davet olduğu zaten açık. Karşılıklı iradelerin buluşacağı bir platform gerekiyor." dedi.

ANAYASA ÇALIŞMALARI

Gazetecilerin yeni anayasa çalışmaları ile ilgili sorusu üzerine Sarı, şunları söyledi: "Anayasa Uzlaşma Komisyonu daha önce belirlenmiş kriterler doğrultusunda çalışmasını sürdürüyor. 60 maddelik paket üzerinde değerlendirme söz konusu. Henüz partimizin kurullarıyla ilgili değerlendirme yapılmadı ancak biz CHP olarak Türkiye'nin özgür, çoğulcu ve katılımcı bir demokrasi anlayışıyla yönetilmesini istiyoruz. Bu doğrultuda yapılacak her türlü çalışmaya katkı vermek istiyoruz. Çalışmaları bu yönde yönlendirme azmindeyiz. CHP’nin tutumu bundan sonra da bu yönde olacaktır. Cumhuriyet’in kurucusu bir parti olarak demokrasi, çoğulcu, katılımcı, özgürlükçü bir demokrasiyle güçlendirme isteğindedir."

BAŞÖRTÜ KONUSU

CHP’li Sarı, Meclis'e başörtülü girilmesiyle ilgili olarak "Henüz kimse Meclis'e başörtülü girmedi. Rahmetli eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in dediği gibi 'Meclis, Cumhuriyet'e meydan okuma yeri değildir'. Giren olduğunda ayrıca değerlendiririz. Milletvekili arkadaşlarımız, Meclis gurubumuz, bu konuda sağduyuyla ve Türkiye'de demokrasinin gereğini gözeterek davranmaya hazır." ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.