Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP'li Öztrak, bankacılığı yıpratan tartışmalara tepki gösterdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Bank Asya’ya yönelik girişimler için, bankacılığı yıpratan bu tartışmaların cumhurbaşkanı ve hükümetin ekonomi yönetmeyi bilmediklerinin göstergesi olduğunu söyledi.    CHP...

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2014 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2014 15:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Bank Asya’ya yönelik girişimler için, bankacılığı yıpratan bu tartışmaların cumhurbaşkanı ve hükümetin ekonomi yönetmeyi bilmediklerinin göstergesi olduğunu söyledi.

    CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam’la birlikte TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Faik Öztrak, gazetecilerin sorularını da cevapladı. Öztrak, Bank Asya ile ilgili tartışmalar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kredi derecelendirme kuruluşları ile ilgili açıklamalarının sorulması üzerine, "Bankalar itibar müesseseleridir. Bir banka hakkında siyasilerin konuşması bu itibarı yıpratır. Bankaların zor durumda olması halinde bile burada görev BDDK’dadır." dedi. "Cumhurbaşkanı'nın banka batırma noktasına gitmesinin ekonomiye duyulan güveni de sarsacak." diyen CHP’li Öztrak, "Bankacılık sistemi yan yana duran domino taşları gibidir. Bunların arasında ilişkiler vardır. Bunlardan bir tanesini yeterli önlemi almadan devirirseniz tüm sistemi devirirsiniz. Buna sistemik risk denir. Bu konuşmalar sistemik risk ortamını hazırlar. Tartışmalar Bank Asya ile başladı, bugün ise konuşulan banka sayısının 10’a çıktı. Bankacılığın yıpratan bu tartışmalar Cumhurbaşkanı ve Hükümetin ekonomi yönetmeyi bilmediklerinin göstergesidir. Hükümetin ‘görevin BDDK’da olduğu yönündeki açıklamaları ‘ilgili yere ulaşmadığı görülüyor. Bu mesajı Başbakan açık ve net şekilde vermelidir. Genel düzenleme hükümetin, banka bazında uğraşmak da BDDK’nın işidir. Başbakan açıkça ‘Başkaları lütfen bu alan karışmasın’ demelidir." açıklamasını yaptı.

    Kredi derecelendirme kuruluşlarının sözleşmesini iptal etmenin ülkeye borç verenlerin ilişkisini kesmeyeceğini, oysa Türkiye’nin mevcut iktidar tarafından borç bağımlısı bir ekonomi haline getirildiğini, dolayısıyla sözleşmeyi iptal etmenin sorunu çözmeyeceğini vurgulayan Öztrak, ekonominin sorununun rating kuruluşları değil kötü yönetim olduğunu kaydetti.

    ÖZTRAK’TAN TESK YÖNETİMİNE SERT ELEŞTİRİ

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ayrıca bugün ki TESK Genel Kurulu’nda Hükümet ve Cumhurbaşkanına söz hakkı verilirken ana muhalefete söz verilmemesini eleştirerek "Esnafın sorunları konuşulması gereken Genel Kurul, TESK yönetiminin tutumu nedeniyle siyasi şov alanına dönüştürüldü. CHP’nin görüşlerinin dile getirilmesinin engellenmesini kınıyorum." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.