Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Özkes: IŞİD, AKP siyasetinin gayri meşru çocuğu

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, terör örgütü IŞİD’in iki sene öncesine kadar hiç isminin duyulmadığını belirterek, IŞİD’in AK Parti siyasetinin gayri meşru çocuğu olduğunu ileri sürdü. Özkes, “AKP bunu kabul etmiyor. Zaten...

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2014 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2014 15:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, terör örgütü IŞİD’in iki sene öncesine kadar hiç isminin duyulmadığını belirterek, IŞİD’in AK Parti siyasetinin gayri meşru çocuğu olduğunu ileri sürdü. Özkes, “AKP bunu kabul etmiyor. Zaten gayri meşru olan çocuklar sahipleri tarafından sahiplenmezler. Sırf Esed kini ülkeyi bu hale getirmiştir. Ülke toprakları onlara açıldı, toplantılar yapılmış, eğitilmişler, silah ve para vermişlerdir. IŞİD belası böylelikle büyümüştür.” dedi.

Milletvekili Özkes, partisinin Eskişehir il binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. “Şimdi bir IŞİD belası, bir de Ebola vrisü çıktı. Ebola virüsü ile dünya baş edebilir.” diyen Özkes, ancak IŞİD belasıyla baş edilmesinin Ebola ile mücadele edilmesinden daha üzün süreceğe benzediğini kaydetti. Özkes, “Bildiğiniz gibi ABD, IŞİD ile mücadelenin 30 yıl kadar süreceğini söyledi. Öyle gözüküyor ki, Ortadoğu bataklığı ve sınırları değişeceği, orada akan kanın akması 30 yıl kadar sürebilecekmiş.” dedi.

“IŞİD’in 2 sene önce hiç ismi yoktu” diyen Özkes, bu örgütün AK Parti siyasetinin gayri meşru çocuğu olduğunu iddia ederek, şunları söyledi: “IŞİD, AKP siyasetinin gayri meşru çocuğudur. AKP bunu kabul etmiyor. Ben de diyorum ki, ‘zaten gayri meşru olan çocuklar sahipleri tarafından sahiplenmezler’. AKP’nin yanlış dış politikaları IŞİD gibi terör örgütlerini meşru bulunmasına, büyümesine, palazlanmasına neden olmuştur. Sırf Esed kini ülkeyi bu hale getirmiştir. Ülke toprakları onlara açılmıştır. Toplantılar yapılmıştır. Eğitilmişlerdir. Ellerine silah ve para vermişlerdir. İŞID beleşi böylelikle büyümüştür.”

AKP, IŞİD’İN DÜNYADA SES GETİRMESİNİ KONSOLOSLUK SALDIRISI İLE SAĞLADI

Özkes, IŞİD’in bu kadar ses getirmesini nedeni ise şöyle açıkladı: “Musul başkonsolosu telefon ediyor, ‘etrafımız sarılıyor. Risk, hayati önem var. Buradan tahliye olmamız lazım. Ne buyurursunuz’ diyor. O da ‘Olduğunuz yerde kalın.’ 49 vatandaşımızı IŞİD’in eline AKP teslim etmiştir. Böylelikle IŞİD’in dünya çapında ses getirmesinin önü açıldı AKP tarafından. Sonra oturup anlaştılar. 101 gün sonra IŞİD istediklerini AKP'den alıyor. Bunları serbest bırakıyor.”

Bugün Türkiye’nin bir çok yerinde IŞİD’in uyuyan hücrelerinin olduğuna vurgu yapan İhsan Özkes, şimdi AK Parti iktidarını IŞİD’in adeta esir aldığını iddia etti.

'MAHKEMENİN TAKİBİNDEN KURTULABİLİRSİNİZ AMA AlLAH’IN TAKİBİNDEN ASLA KURTULAMAZSINIZ'

Türkiye’nin bir çok sorunlarının olduğunu bunlardan birinin de 17 Aralık sürecinin olduğunu dikkat çeken Özkes, bu konuda takipsizlik kararı verilmesine de tepki gösterdi. Özkes, “O izlediğiniz ayakkabı kutuları, o para sayma makineleri, o gizledikleri sıfırlanma konuşmaları. Buna benzer belge ve bilgiler hiç yok sayılarak takipsizlik kararı.” diye konuştu.

Şimdi ise makul şüpheler ile 77 milyon takip etme yoluna girdiklerini aktaran Özkes, “Kendilerine takipsizlik, 77 milyona ise takip. Gerçekten bunlar Allah’a inanıyorlar mı? İnanmıyor mu diye şüphe ediyorum. Gerçekten Allah korkusu var mı, yok mu? Peki mahkemelerden kurtuldunuz. Peki inanıyorsanız şayet Allah’a. Onlar Kur'an’da ki fecir ayetine inanıyorlar mı, inanmıyorlar mı? Eğer Kur'an’a inanıyorlarsa mahkemenin takibinden kurtulabilirler ama Allah’ın takibinden asla kurtulamazlar. Yargı AKP’lileri yargılamıyor.” ifadesini kullandı.

'CAMİLERDE RÜŞVET VE YOLSUZLUK VAAZLARI KALDIRILDI, KUR'AN VE HADİSLERE SANSÜR UYGULANDI'

Ülkemizde eğitim camiasının ortada olduğunu, din özgürlüğünün de olmadığını iddia eden İhsan Özkes, bunun örneklerini ise camilerde yolsuzluk ve rüşvetle ilgili vaazların kaldırılmasıyla örnek verdi. Özkes, “17 ve 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonundan sonra camilerde hırsızlık rüşvet yolsuzluklarla ilgili vaaz hiç dinlediniz mi? Hayır. Çünkü camilerde 17 ve 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyondan sonra hırsızlıkla, rüşvet ile ilgili ayetler ve hadisler rafa kaldırıldı. Adeta Kur'an-ı Kerim-e sansür konuldu.” şeklinde konuştu.

'DİYANET İŞLERİ BAŞKANI KUR'AN-A DEĞİL AKP'LİLERİN GÖZÜNE BAKARAK FETVA VERDİ'

Bu süreçte Diyanet İşleri Başkanının yaptığı açıklamalara dikkat çekerek tepki gösteren Özkes, şöyle konuştu: “Diyanet Başkanı dedi ki, ‘hırsızlık kötüdür ama maneviyatı çalmak daha kötüdür. İslam tarihinde İslam’a en talihsiz konuşmayı Diyanet İşleri Başkanı yaptı. Allah’ın kitabına bakarak değil, iktidarın mensuplarının gözlerine bakarak fetva veriyorlar. AKP döneminde bir binalar yükseldi, bir de zina yükseldi. Bakın dini kitaplara binaların ve zinanın yükselmesi kıyamet alametidir. AKP zinayı 2004 yılında suç olmaktan çıkardı. Ne zaman paçaları sıkışsa din iman ve cami diyorlar.”

'EMİNİM ŞEYTAN BİLE BUNLARDAN ALLAH’A SIĞINIR'

Özkes, yeşili korumak isteyenlere AK Partililerin cami kartını kullandıklarını belirterek, “Bunlar maliyeye borçları karşılığında 4 tane cami sattılar. Üsküdar’da borç karşılığında cami satıyorlar. Eminim şeytan bile bunlardan Allah’a sığınır. Rüşvet alanı yakalayan polisleri içeri alıyorlar. Bunları tutuklayan savcıları ve polisi görevden alıyorlar.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.