Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Özel’den Seçim Güvenliği Eleştirisi

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, sandık güvenliği tartışmaları üzerinden AK Parti’ye yüklendi. AK Parti’nin iktidara geldiği 13 yıl öncesinde ülkede herhangi bir sandık güvenliği sorunu olmadığını söyleyen...

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2015 17:52
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2015 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, sandık güvenliği tartışmaları üzerinden AK Parti’ye yüklendi. AK Parti’nin iktidara geldiği 13 yıl öncesinde ülkede herhangi bir sandık güvenliği sorunu olmadığını söyleyen Özel, “Siz geldiğiniz gün güvenli olan sandıklar bugün güvensizse buradaki birinci sorumlu Adalet ve Kalkınma Partisidir ve onun uzun süre başında başbakan olarak durmuş olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bir ucunda süngüyle dürtülen bir ucunda videoyla kayda alınan seçmenin seçmen ve seçim mahremiyetinin korunabileceğini de düşünmüyoruz” dedi.
CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel Manisa’da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
EMEKLİYE KURBAN İKRAMİYESİ
Kurban Bayramı’nda emeklinin yüzünü güldürecek bir kanun teklifini meclise sunan Özel’in teklifi kabul edilirse emekliye sadece bu Kurban Bayramı’na özel seyyanen bin 650 TL ikramiye ödenecek.
Özel, “1 Kasım’da seçime gidiyoruz. Hükümet olamadık. Hükümet görüşmelerinde, koalisyon görüşmelerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin önemle üzerinde durduğu noktalardan bir tanesi de emeklilere verdiği sözlerdi. Bunları hükümet ortağı olamadığımız için hayata geçirmek mümkün olmadı. Bir kanun teklifinde bulunduk. Bu kanun teklifi önümüzdeki Kurban Bayramı’na özel. Çünkü seçimlere yetişmiyor, seçimlerden önceki bir bayram. Bu Kurban Bayramı’nda memurların ek göstergede 20 bin üzerinden hesaplanarak yapılacak bir hesaplama ile tüm emeklilere bin 650 TL tutarında Kurban Bayramı ikramiyesi veriyoruz. Buradaki amacımız dini bayramlardaki ikramiye sözümüzü iktidar olamadığımızdan tutamadığımızdan bu bayrama özel olarak her emekliye bin 650 TL vermek suretiyle kurban paraları vermek, torunlarına verecekleri bayram harçlıklarını vermek ve Kurban Bayramı için mutfak masraflarında kullanmak üzere toplam bin 650 TL’lik seyyanen bir ikramiye teklifidir. Bu verilirse emeklinin yüzü güler. Emekli birer kurbanlık alır, kurbanını keser. Uzun süredir mutfağına gitmeyen eti, kavurması, kıyması mutfağına girmiş olur” dedi.
SEÇİM GÜVENLİĞİ TARTIŞMASI
AK Parti’nin 13 yıl önce bir 3 Kasım günü seçimle iktidara geldiğini hatırlatan Özel, “AKP’nin geldiği seçimde Türkiye’nin sandık güvenliği sorunu yoktu. Herkes gitti Türkiye’nin dört bir yanında güven içinde oyunu kullandı ve AKP yüzde 37 oy alarak iktidar oldu ertesi gün de iktidarı sorunsuz bir şekilde teslim aldı hiçbir sıkıntı olmadan. Bugün o günkü AKP’nin kurucusu daha sonra defalarca AKP hükümetlerinde başbakanlık yapan bugünkü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü başbakana ve bütün bakanlara kadar bir seçim güvenliği olmadığı ifade ediliyor. Şunu söyleyeyim siz geldiğiniz gün güvenli olan sandıklar bugün güvensizse buradaki birinci sorumlu Adalet ve Kalkınma Partisidir ve onun uzun süre başında başbakan olarak durmuş olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır bir kez daha bunu söyleyelim. 13 yıl önce güvenli olan sandıklar bugün güvensizse bırakın sandık güvenliğini bugün Cizre’de, Silopi’de Hakkari’de sandık güvenliğinin dışında fırına gidip ekmek almak bile mümkün olamıyorsa gidip oy vermek bu sorumluluğunu AKP’ye hatırlatmak zorundayız. Biz geçtiğimiz yıllarda onlar çeşitli şekillerde güvenlik güçlerini, oradaki kamu otoritesini zayıflatırken, biz hep buna dikkat çektik. Cumhuriyet Halk Partililer çocuklarına Barış ismini koyan insanlardır. Cumhuriyet Halk Partililer ne savaş, ne terör, ne çatışma hiçbir şey istemezler. Güya ‘Biz çatışmaları bitireceğiz, biz barış süreci başlattık’ diyenlerin kamu otoritesini nasıl zayıflattıklarını ve bugün doğuda, güneydoğuda oy kullanmaya gidecek güvenliğin olmadığını kendileri söylüyorlar. Bu sorumluluklarının altını çiziyoruz” şeklinde konuştu.
"BİR YANDA SÜNGÜ BİR YANDA VİDEO KAYDI"
Özel açıklamasına şöyle devam etti:
“Anayasa içinde evrensel hukuk normları içinde alınacak her türlü tedbiri savunuruz ancak bütün Türkiye’de kuralları 4 parti tarafından ortak olarak benimsenmiş, sandığa gidenlerin güvenliğini ve sandık çevresinin güvenliğini sağlayacak her türlü elektronik tedbir belki düşünülebilir ama bugün sadece AKP’nin beklediği oy alamadığı yerlerde baskı amaçlı kurulmuş şüphesi olan kameralar ve süngüyle dürtülüp kamerayla izlenen vatandaşların AKP’ye oy vermeye zorlanmasını kabul edecek değiliz. Bütün Türkiye’de uygulanacak şeffaf, seçim mahremiyetini ihlal etmeyen ve herkes açısından kabul görebilecek tedbirlere evet ama sadece belli yerde, AKP’nin oy alamadığını düşündüğü sandıklarda bir ucunda süngüyle dürtülen bir ucunda videoyla kayda alınan seçmenin seçmen ve seçim mahremiyetinin korunabileceğini de düşünmüyoruz. Bu konunun tüm partilerin uzlaşısı ile değerlendirilebilecek ciddi bir konu olduğunu değerlendiriyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.