Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Özel’den mağdur köylülere ziyaret

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel hafta sonu ziyaretleri kapsamında Selendi’nin Omurlar ve Tavak köylerine gitti. Lidya Konservecilik’e atanan kayyum sonrası mağdur olan çiftçilerle bir araya gelerek sorunlarını dinleyen...

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2016 14:53
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2016 14:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel hafta sonu ziyaretleri kapsamında Selendi’nin Omurlar ve Tavak köylerine gitti. Lidya Konservecilik’e atanan kayyum sonrası mağdur olan çiftçilerle bir araya gelerek sorunlarını dinleyen Özel, “Şu an burada darbe ile mücadele edeyim derken darbecilerin tam da istediği hatalar yapılıyor. 10 bin köylü, aileleri ile birlikte 50 bin kişi bu hatalar yüzünden mağdur ediliyor. Biz bu işin peşini bırakmayacağız” dedi.
CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel hafta sonu Manisa Merkez’e en uzak köylerden olan Selendi’nin Omurlar, Tavak, Eskin, Çina, Aşşağıgülüce, Mollaahmetler, Yenice köylerini tek tek gezerek vatandaşlarla bir araya geldi. Selendi’nin köylerinde 7-8 yıldır Lidya Konservecilik ile iş yapan alım elekleri, köylüler ve Omurlar Köyü Muhtarı Ali Alkan, Tavak Köyü Muhtarı Hüseyin Gökmen ile de bir araya gelen Özel, köylülerle köy kahvesinde toplantı yaptı. Daha sonra çiftçilerin salatalık tarlalarını gezen Özgür Özel, önceleri burada alım yaparken şimdi işsiz kalan alım elekleri ile de sohbet etti.
Özel köylülerin dertlerini dinledi
Köylüler Özgür Özel’e toplantı sırasında sorunlarını dile getirdiler. Tek geçim kaynaklarının salatalık olduğunu, 7-8 yıldır Lidya Konservecilik’e ürün verdiklerini, kayyum atandıktan sonra tedirgin olduklarını aktaran köylüler, kayyumun kendilerine tedirgin olmamalarını, ödemelerinin yapılacağını söylediğini ama ödeme yapılmadığı için şimdi mağdur olduklarını dile getirdi.
“Kayyum bayram öncesi ödeme sözü verdi ama ödemeler yapılmadı”
Her bir üreticinin 10-15 bin TL alacağının ödenmediğini ve bir o kadar ürünün tarlada kaldığı için son derece zor günler yaşadıklarını anlatan köylüler, kayyumun bayram öncesi ödemelerin yapılacağına dair söz verdiğini ancak sadece yüzde 10’unun ödendiğini, köyde bugüne kadar kimse kimseye muhtaç olmazken şimdi kurban bile kesemediklerini, ellerindeki hayvanları ise kurbanlık olarak satmak zorunda kaldıklarını söyledi.
"Kayyum köylülerle görüşmedi"
Köylüler Özel’e, toplanıp firmanın kapısına gittiklerini ancak kayyumla görüşemediklerini de anlattı. “Manisa’nın bir ucundan bir ucuna gittik, kapıdan döndük, bu da bizim çok ağırımıza gitti” diyen köylüler, içeride kalan, ödenmeyen alacaklarının yanı sıra ürünlerinin tarlada kalmış olmasından dolayı da son derece zor günler yaşadıklarını dile getirdi. Tarlaları tek tek gezen CHP’li Özel’e, köylüler tarlada kalan ürünlerini gösterirken, 15-20 bin liralık ürünün tarlada kaldığını ifade etti.
Özgür Özel ise köylülere yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Bugün 3 saat tek tek köyleri gezdim, sizleri tek tek dinledim, böyle haksızlık, böyle duyarsızlık olmaz. Daha öncede söylediğim gibi kayyum kamuyu, tüm tarafların çıkarlarını korumak içindir. Ancak, kayyum atanan Lidya Konservecilik kayyumunun haksız, vicdansız ve beceriksiz uygulamaları ile köylüler perişan olmuş durumda. Bu kayyum adeta korumak için değil kurutmak için atanmış bir kayyum. İş ehline verilmemiş, verilmediği gibi de geçmişte Fetullahçı olup, AKP’den aday adayı olmuş bir isim buraya atanmış. Şimdi de FETÖ’cü olmadığını ispatlamak için burada köylülere güçlük çıkartıyor. Köylüler kapısına kadar gittiğinde köylülere ‘FETÖ’ye mal verirken bize mi sordunuz’ demiş bir kişi bu. Kayyum hem FETÖ’cü olmadığını ispatlamak, hem de AKP’nin gözüne girmek için profesyonelce yapılması gereken bir işe siyaseti karıştırıyor. FETÖ ile mücadele kayyumun işi değil. FETÖ ile mücadeleyi siyaset yapar, yargı yapar. Durum o kadar vahim bir hal almış ki; insanlar bayram üstü, parasızlıktan yetiştirdiği kendi kurbanlığını satmış burada.”
“Bu işin peşini bırakmayacağız”
Özel konuşmasını şöyle tamamladı:
“Verilip tutulmayan sözleri, köylüye atılan yalanları takip etmek, bu sorunu gündemde tutmak boynumuzun borcu. Bu konuyu bugüne kadar gündemde tuttuk, bundan sonra da gündemde tutmaya devam edeceğiz. Ancak FETÖ ile mücadele edilirken dikkat edilmesi gereken husus şu; köylülere eski günlerini aratmayın. Şimdi köylü diyor ki ‘Ben FETÖ bilmem, eskiden evimize ekmek giriyordu. Kayyum geldi, çocuklarımız aç kaldı.’ Bu durum şunu gösteriyor; darbe ile mücadele edilirken, darbecilerin istediği hatalar yapılıyor. Bir kez daha Tarım Bakanı’na, Maliye Bakanı’na ve hükümet yetkililerine sesleniyoruz; 10 bin mağdur çiftçiyi, aileleri ile birlikte 50 bin kişilik nüfusu bu hatalar yüzünden artık mağdur etmeyin. Burada eskiden durumumuz iyiydi, şimdi kötü durumdayız algısı var. Teknik bir atama yapılması gerekirken, yapılan bu siyasi atama köylüleri perişan etmiş durumda. Hata üstüne hata eklenmiş adeta. AKP’den aday adayı, teknik bilgiden yoksun, iş bilmez bir kişinin yaptığı yanlışlar yüzünden devlete de, darbe ile mücadeleye de, köylülere de zarar veriliyor. Derhal bu yanlışlardan dönülsün ve çiftçilerimizin yüzü artık gülsün. Biz bu işin peşini bırakmayacak, takipçisi olmaya devam edeceğiz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.