Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Özel’den Fezleke Değerlendirmesi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, fezlekelerle ilgili, "Bu mahkemelerde ifadelerimizi vereceğiz. Orada yargılananın benim değil fikir özgürlüğüm" dedi.CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ve CHP Ankara Milletvekili...

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2016 18:52
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2016 18:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, fezlekelerle ilgili, "Bu mahkemelerde ifadelerimizi vereceğiz. Orada yargılananın benim değil fikir özgürlüğüm" dedi.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ve CHP Ankara Milletvekili Levent Gök hakkındaki 11 fezleke Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na ulaştı. Dosyaların, Türk Ceza Kanunun 299. maddesindeki Cumhurbaşkanı’na hakaret" ve 301. maddesindeki "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamak" suçlarını içerdiği öğrenildi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de gönderilen fezlekelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Geçmişe dönük dosyaların Adalet Bakanlığı ve oradan da mahkemelere yollandığını hatırlatan Özel, "Şu anda geçmişe dönük yasanın meclisten çıktığı güne kadarki dokunulmazlık dosyaları önce Adalet Bakanlığı’na oradan da mahkemelere yollandı. Bugün aldığımız bilgiye göre, Genel Başkanımızın ve Ankara’da yargılanacak olan Grup Başkanvekillerimizin, Genel Başkan Yardımcılarımızın fezlekeleri ulaşmış. Benim bir tanesi Manisa’da, iki tanesi İstanbul’da bir kaç tanesi farklı yerlerde fezlekeler olduğu söyleniyor. Tarafıma ulaşan bir şey yok. Açıkça şunu söyleyelim, ulaştığı zaman da biz bu mahkemelere gideceğiz. Bu mahkemelerde ifadelerimizi vereceğiz. Ben şahsen Özgür Özel olarak orada yargılananın benim değil fikir özgürlüğüm olduğu. Orada yargılananın benim değil Türkiye’yi her geçen gün biraz daha diktatörlüğe doğru götüren ’Saray’ın uygulamalarının olduğu. Bu yargılamanın sonucunda benim Özgür Özel olarak Cumhuriyet Halk Partisi’nin her bir milletvekilinin, yöneticisinin, genel başkanının kendi suçsuzluklarını ispatlarken, ülkedeki hukuksuzlukları haksızlıkları ve her geçen gün biraz daha faşizme evrilen bir devlet yönetimi anlayışını da mahkum edeceklerine inanıyoruz. Bu anlamda dokunulmazlıklardan hiç bir zaman çekinmedik" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.