Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Özel’den Başkanlık sistemi eleştirisi

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, bugün Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında yapılacak olan başkanlık sistemiyle ilgili görüşmeyi değerlendirdi. Bahçeli’yi ve iktidarı eleştiren...

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2016 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2016 13:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, bugün Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında yapılacak olan başkanlık sistemiyle ilgili görüşmeyi değerlendirdi. Bahçeli’yi ve iktidarı eleştiren Özel, “Gerçek milliyetçilerin, daha birkaç ay öncesine kadar ‘Başkanlık bölünmedir’ diyen liderlerinin değiştirdiği tavırla birlikte tavır değiştirmediklerini biliyoruz” dedi.
10 Kasım törenlerine katılmak üzere memleketi Manisa’ya gelen CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel gündemle ilişkili açıklamalarda bulundu. Başkanlık sisteminin yoğun olarak tartışıldığı bir dönemde başkanlık sistemine geçit vermeyeceklerini belirten Özel, “Atatürk’ün kendine layık görmediği Başkanlık Sistemini bugün kendine layık görenler var. Onun kendine layık görmediği Başkanlık Sistemini partilerinin kurucusuna layık görenler var. 14 yıl önce terörsüz, 14 yıl önce krizsiz bir şekilde aldıkları ülkede 14 yılda ülkenin başına gelmeyen kalmadıktan sonra bugün ülkenin başbakanı ‘Ben başbakanlığa devam edersem ülke bölünür’ diyor. ‘O yüzden Başkanlık Sistemine geçilmelidir’ diyor. Bunu halkımızın takdirlerine sunup hayatı pahasına önce bu ülkeyi kurtarmış, daha sonra cumhuriyeti kurmuş, parlamenter demokrasiyi hayata geçirmiş, halkın iradesini hem meclisin duvarına hem halkın gönlüne kazımış olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda bir kez daha saygıyla eğilirken Başkanlık Sistemine geçit vermeyeceğimizi belirtiyoruz. Zaten yapılan tüm çalışmalarda ne yaparlarsa yapsınlar başkanlıkta istedikleri sonucu alamadıklarını görüyoruz” şeklinde konuştu.
Başkanlık sistemi görüşmesini değerlendirdi
Bugün Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında yapılacak olan görüşmeyi de değerlendiren Özel, şunları söyledi:
“Bugün kritik bir görüşme var. Görüşmenin taraflarından birisi ‘Ben başbakanlığa devam edersem ülke bölünür’ diyen bir başbakan. Diğeri, kendi partisinin bugüne kadar, kendi söylediği her şeye rağmen gidip de başbakanla bugün başkanlık sistemiyle ilgili bir görüşme yapacak olan Sayın Devlet Bahçeli. Sayın Devlet Bahçeli bugün orada ne konuşur bilinmez. Ama milliyetçiler, Atatürk’ü seven Milliyetçi Hareket Partisinin üyeleri, ona oy verenlerin, gerçek milliyetçilerin, daha birkaç ay öncesine kadar ‘Başkanlık bölünmedir’ diyen liderlerinin değiştirdiği tavırla birlikte tavır değiştirmediklerini biliyoruz. Devlet Bahçeli ne derse desin tabanı, partisinin tüm üyeleri, hatta yöneticilerinin bundan duyduğu rahatsızlığı hep beraber görüyoruz. Bugün Sayın Bahçeli’nin o yanlışı yapmamasını ümit ederiz. Ama Bahçeli bir yanlış yaparsa, yaptığı bir yanlış sokaktan dönecektir, sandıktan dönecektir. Hatta ve hatta mecliste yapılacak olan Anayasa değişikliğinde eğer kapalı oy, AKP’nin kendi milletvekillerine yaptığı baskı, MHP’li milletvekillerine yapılacak olmazsa yani gerçekten Anayasaya uygun bir kapalı oylamada, oylamanın mecliste 330’u bulması mümkün değildir. Gerçek bir kapalı oylamada, AKP milletvekillerinden de çok fire vereceği ortada. Çünkü bu başkanlık sistemini AKP’nin içindeki hangi kanatları nasıl tasfiye edeceğini hepimiz biliyoruz. Zaten MHP milletvekillerinin hiç birisinden de bir ucunda eyalet bir ucunda bölünme bir ucunda otoriterlik olan bir sisteme ‘Evet’ demelerini beklemeyiz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.