Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Özel, İstiklal Saldırısını Değerlendirdi:

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısı ardından yaptığı değerlendirmede, “Alman diyor ki Alman’a, ‘İstiklal’e gitme patlayacak’, Amerikan diyor ki, ‘Kızılay’a gitme...

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2016 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2016 16:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısı ardından yaptığı değerlendirmede, “Alman diyor ki Alman’a, ‘İstiklal’e gitme patlayacak’, Amerikan diyor ki, ‘Kızılay’a gitme patlayacak’ Sen niye söylemiyorsun bizim vatandaşımıza. Bu bilgi senin elinde yok mu?” diyerek hükümetin istihbarat zafiyeti olduğunu ileri sürdü.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, memleketi Manisa’da Şehzadeler İlçe Teşkilatında İstanbul’da İstiklal Caddesi’nde yaşanan canlı bomba saldırısı üzerinden hükümete yüklendi. Yapılan bütün terör saldırılarını nefretle kınadıklarını kaydeden Özel, “Öncelikle Cumhuriyet Halk Partisi olarak hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu katliamı tekrar kınıyoruz. Sonuçta tüm Cumhuriyet Halk Partililer, terör kimden gelirse gelsin, amacı ne olursa olsun bir insanlık suçu olduğunu, terör eylemini yapanların da onların arkasında duranların da nefretle kınanması gerektiğini ifade eder. Bunun her zamanki gibi bir son olmasını diliyoruz. Ama anlaşılıyor ki bu son olmayacak” dedi.
İSTİHBARAT ZAFİYETİ
Ankara ve İstanbul’da yaşanan terör saldırılarının zafiyetlerden kaynakladığını öne süren Özel, “Ankara’da 3 büyük patlama oldu iki yüze yakın vatandaşımızı kaybettik. Bu Sultanahmet’ten sonra İstanbul’daki ikinci büyük patlama. Yapıldığı saat ve yer itibariyle daha kalabalık bir yere gittiğini, bomba düzeneğinin erken harekete geçtiğini söyleyenler var. Turist kafilesini görünce kendini patlattığını söyleyenler var. Anlaşılıyor ki bu istihbarat zafiyeti, bu güvenlik zafiyeti, bu güvenlik zafiyeti devam ettikçe bu olayları yaşamaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımız devletle ilgili şu soruyu soruyorlar. Devlet iki tane işlevi olan bir yapıdır. Bunlardan birincisi hizmet vermek, hizmet etmek ikincisi de bu hizmetlerin olabilmesi için vergi toplamaktır. Bugün istihbarat yabancı kaynaklardan alınıyor. Ankara saldırısında Amerika istihbaratı doğru çıktı. Hava kuvvetlerine yönelik saldırıda yine yabancı kaynakların istihbaratı doğru çıktı. Almanlar konsolosluklarını, başkonsolosluğunu 3 gündür kapattılar ve kendi vatandaşlarına ‘İstanbul’da sokağa çıkmayın’ diyorlar. Bizimkiler onları kınıyorlardı, ‘Doğru yapmıyorsunuz, korku yayıyorsunuz’ diye ama Alman istihbaratının söyledikleri doğru çıktı. İstihbaratı yabancıdan alıyoruz, yayın yasağı koyuyorlar, haberleri yabancı yayınlardan alıyoruz. Vatandaş diyor, ‘O zaman bu devlet benden niye vergi topluyor?’, ‘Güvenliğimiz sağlayamayacaksa, istihbaratı tam yapamayacaksa, bu terör olaylarını engelleyemeyecekse bu hükümet niye başımızda var’ diye soruyor. Çok açık ve net bir şey söylüyoruz. Bir yandan bombalar patlıyor, bir yandan birileri başkanlığı konuşuyor. Bir yanda bombalar patlıyor birileri iktidarlarını sürdürmekle ilgili bir şey söylüyorlar. ‘400 vekil olsa olurdu’ diyorlar. Bugün Adalet ve Kalkınma Partisinin vekil sayısı ortada. Cumhuriyet Halk Partisinin de vekil sayısı ortada. ‘400 vekil olsaydı iyiydi bunları yapmazdık, başkan seçseydik bunları yapmazdık’ diyenler, ‘7 Haziran’dan 1 Kasım’a kadar tek başına iktidar olunca bu işler çözülecek’ diyenler, bugün bu işleri çözemediler. Ne eksiklikleri varsa tamamlamaya hazırız. Açık çek verdik kendilerine, ne ihtiyaçları var da, AKP hangi tedbirleri alacak da eksik kalıyor, bu bombaların patlamasına engel olamıyor. Hangi eksiği var. Ne eksiği varsa biz tamamlayacağız ama cevap yok. Cevap veremezler” şeklinde konuştu.
"NEYE İHTİYAÇLARI VARSA DESTEK VERMEYE HAZIRIZ"
“Bu ülke yönetilmiyor, bu ülke yönetilemiyor” diyen Özel, “Bu ülke birileri tarafından yönetiliyormuş gibi yapılıyor ama kanlar akıyor, bombalar patlıyor, evlatlarımız ölüyor. Sırasıyla mesaj veren ve Türkiye’nin kalbinde Ankara’da, İstanbul’da İstiklal Caddesinde, tüm vatandaşlarımıza ‘Hiçbiriniz güvende değilsiniz’ diyen, turistlere ‘Türkiye’ye gelmeyin’ diyen, Türkiye’yi sosyal olarak da ekonomik olarak da çökertmeye çalışan bir anlayışa karşı bir çaresizlik içinde olan hükümet var. Çok net olarak söylüyoruz. Bu ülkeyi AKP Hükümeti yönetememektedir. Bugün bu bombaların patlamasını engellemek için neye ihtiyaçları varsa söylesinler, Cumhuriyet Halk Partisi olarak onlara destek verelim mecliste” diyerek, teröre karşı hükümete birlikte hareket etme çağrısında bulundu.
"ALMAN BİLİYOR, AMERİKALI BİLİYOR"
Vatandaşa da bu konuda iş düştüğünü belirten ve vatandaşlara seslenen Özel, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“İlk önce bu işi yapamayandan hesap sormak lazım. Bu illa sokağa dökülmekle ilgili değil ama gönüllerinde bu iktidarın bu işi yapamadığını ve hesap vermesi gerektiğini söylesinler. Dünyanın herhangi bir yerinde bu kadar civciv ölse tarım bakanı istifa eder. Dünyanın herhangi bir yerinde bu patlamanın sonuncusu olsa hükümet ayakta kalamaz. Artık her gün yeni bir patlama, yeni bir patlama ve sorumsuzluk hali. Anayasa’nın 112’nci maddesi açık; siyasi sorumlular hesap verecek. Vatandaşlarımız bunları kendi vicdanlarında mahkum etmelidirler. Bir yandan bomba patlayacak, bir yandan hiçbir şey olmamış gibi hükümete devam edecek. Böyle bir şey yok. Vatandaşlar önce gönüllerinde bu adamları bitirsin. Bu kadar acz içinde, bu kadar ne yaptığını bilmeyen, bu kadar elindeki yüksek yetkilere rağmen sersemce ülkeyi yönetmeye çalışan birileri bu işi beceremiyor. Buna karşın ilk önce bu adamların bu işi beceremediğini görmek lazım. Bu işi başaracak, becerecek bir durduracak bulunur. Bu ülke buna kadir. Bu bombalardan bu patlayan bombalar sonucunda bu yaşananlardan iktidarını güçlendirmeye çalışanlar, tek adam rejimini pekiştirmeye çalışanlar, başkanlık hayali kuranların beslenmemesi lazım. Bunu da çok net olarak ortaya koyuyoruz. Hükümete çok net çağrımızı bir kez daha tekrarlıyoruz. Ne eksiğin varsa parlamentoda tamamlayacağız getir. Yeter ki bir evladımızı daha kaybetmeyelim. Böyle sürekli bir şeyler eksik, hiçbir şey eksik değil, tek başına iktidarsın. 320 tane de milletvekilin var. Bütün bakanlar elinde, bütün istihbarat elinde, bütün her şey elinde, ordu elinde. Devletin başı da sensin, sonu da sensin. Hala daha ‘Bir şey eksik ben yapamıyorum’ deme. Her şeyi yapabilecek güçte bir iktidar var. Bütün yetkileri var. Olmuyorsa bunun adı beceriksizliktir, bunun adı yönetememektir, bunun adı kötü niyet değilse, acziyettir. Bir çare ya bulunacak yada bu ülkenin yakasından düşüp gidilecek. Yetti artık bıktık. Vatandaş da bıktı bizler de bıktık. Alman istihbaratının doğru bildiğini söylediğini, dün yalanlayıp bugün kabul edenler, Amerikan istihbaratının bildiğini vatandaşla paylaşmayanlar, Alman diyor ki Alman’a, ‘İstiklal’e gitme patlayacak’, Amerikan diyor ki, ‘Kızılay’a gitme patlayacak’ Sen niye söylemiyorsun bizim vatandaşımıza. Bu bilgi senin elinde yok mu? Olduğuna göre neden uyarmıyorsun? Neden evlatlarımızı ölüme yolluyorsun? Bu kadar da olmaz. Bu konuda elbette acıyı paylaşıyoruz, teröre karşı her türlü birlikte davranmaya hazırız ama bu kadar beceriksizliği de kınıyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.