Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Özcan’dan Anayasa Değerlendirmesi

Chp İstanbul Milletvekili Ve Parti Meclis Üyesi Ali Özcan (sağdaki), Yeni Anayasa Tartışmalarıyla İlgili, “allah Vurgusuyla Anayasa Olmaz. Dünyanın Hiçbir Yerinde Allah Vurgusuyla Anayasa Yoktur. Anayasa Kur’an’ı Kerim Değildir” Dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2016 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2016 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP’li Özcan’dan Anayasa Değerlendirmesi
CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Ali Özcan, yeni anayasa tartışmalarıyla ilgili, “Allah vurgusuyla anayasa olmaz. Dünyanın hiçbir yerinde Allah vurgusuyla anayasa yoktur. Anayasa Kur’an’ı Kerim değildir” dedi.
Çeşitli ziyaretlerde bulunmak amacıyla Bingöl’e gelen CHP İstanbul Milletvekili Özcan, il başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi. Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın laiklikle ilgili açıklamalarını değerlendiren Özcan, “Çok güçlü bir şekilde buna karşı tepki veriyoruz. Şuanda meclise bu lafı ettiklerine bin pişman olmuş durumdalar. Meclisin Cuma gününe kadar çalışması gerekirken bizim meclis tavanını onların başına yıkacak kadar tepkilerimiz yüzünden meclisi bugün tatil etme durumları var. Bu tepkimizi sadece mecliste değil, alanlarda da tepkilerimizi dile getireceğiz. Türkiye laik, demokratik bir hukuk cumhuriyetidir asla bundan ödün vermeyiz. Din ile devlet işini kesinlikle ayırmış olmamız lazım. İnsanlar inançlarını arzu ettikleri gibi yaşayabilmesi için CHP bu mücadelenin teminatı olacaktır. Cumhuriyetin esaslarından asla ödün vermeyiz” dedi.
“ANAYASA KUR’AN’I KERİM DEĞİLDİR”
Yeni anayasada din ve Allah vurgusu yapılacağı yönündeki tartışmalara da değinen Özcan, “Niyet başka niyeti gerçekleştirmek başkadır. Cumhuriyet Halk Partisi olduğu sürece kim ne niyetle olursa olsun biz diyoruz ki Allah vurgusu bizim içimizdedir, Allah vurgusuyla anayasa olmaz. Dünyanın hiçbir yerinde Allah vurgusuyla anayasa yoktur. Anayasa Kur’an-ı Kerim değildir. CHP’nin, anayasanın özgürlükler ekseninde, demokrasi ekseninde ve laik demokratik bir sosyal hukuk devleti ekseninde sürdüreceğine inanın” diye konuştu.
DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMASI
Açıklamasında dokunulmazlıkların kaldırılmasını da değerlendiren Özcan, anayasanın 80. maddesinin tümüyle değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Özcan, şunları kaydetti:
“Biz dokunulmazlıklarla ilgili, anayasa 80. maddesinin tümüyle değişmesini istiyoruz. Düşüncemiz şudur, dün, bugün ve yarın kim milletvekiliyse kürsü dokunulmazlığı hariç hepsinin kalkmasını istiyoruz. Dokunulmazlık konusunda gayet açığız 80. madde tümüyle kalksın, yeni bir madde koyalım ve milletvekilliği kürsü dokunulmazlığı dışındaki bütün dokunulmazlıkları kaldırılsın. Yargı bağımlı olmasına rağmen risk alalım. Bir ülkede yargı bağımlı değilse, basın özgür değilse ki ülke şuan bunları yaşıyor. Bakın ülkenin en önemli meselesi Kürt sorunu ve onun çözümüydü. Şimdi bu yargı bağımlılığı ve dokunulmazlık, rejim değişikliği, anayasayı dinsel esaslı yapacağım söylemi ve onun yaşama geçmesi için yapacakları mücadele öyle bir noktaya gelmiştir ki ülkenin Kürt meselesini görüşemez hale geldik. Biz bunları görüşmeliyiz, bu savaş nasıl bitecek, bu kardeş kavgası nasıl bitecek bunları konuşmalıyız. İnsanlarımız ölüyor, kardeşlerimiz, annelerimiz, çocuklarımız ölüyor ve bunlar sıradan bir hale geldik, alıştık artık halbuki alışmamız lazım, toplumun bu konulara duyarlı olması lazım.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.