Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP'li Ören, Manisa'da kanser hastalarının ortada bırakılmasını sordu

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi Tıbbi Onkoloji Bölümü’ndeki iki doktorun başka hastanelere atanarak kanser hastalarının ortada bırakılması hakkında, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun...

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2014 17:22
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2014 17:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi Tıbbi Onkoloji Bölümü’ndeki iki doktorun başka hastanelere atanarak kanser hastalarının ortada bırakılması hakkında, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun cevaplaması için soru önergesi verdi. Ören, kanser hastalarını doktorsuz bırakan zihniyeti kınadığını bildirdi.

Söz konusu iki uzman doktorun tayinlerinin çıktığının CBÜ Tıp Fakültesi Dekanı tarafından doğrulandığını dile getiren Ören, “Onkoloji bölümünde uzman doktor kalmayacağı bilinmesine rağmen iki doktorun başka hastanelere tayininin çıkarılması ile kanser hastaları yüzüstü bırakılmıştır. Hastane bünyesinde faaliyet yürüten tıbbi onkoloji bölümü, kanser hastalarımızın tedavisine katkı sağlayan önemli bir birimdir ve yıllarca İzmir'deki hastanelere taşınmak zorunda kalan hastalarımız için umut olmuştur. Hafsa Sultan Hastanesi, Manisa ilçelerinden ve çevre illerden gelen çok sayıda hastaya hizmet vermektedir.” dedi. Doktor ataması yapılmazsa onkoloji bölümünün kapatılacağı iddiasının ise bir skandal olduğunu aktaran Hasan Ören, “Manisa'nın bunu haketmediğini düşünüyorum. Milyonlarca dolar harcanarak tıbbi aletlerle donatılan bir bölümün, 'doktor yok' denerek kapatılacak olması 21. yüzyıl Türkiye'sinde kabul edilemez bir durumdur. Bu nedenle Manisa hastanelerinin doktor açığının en kısa zamanda giderilmesi gerekmektedir.” diye konuştu.

CHP Milletvekili Ören, Bakan Müezzinoğlu’na şu soruları yöneltti: “Hafsa Sultan Hastanesi Tıbbi Onkoloji Bölümü’nün ihtiyacı olan doktor sayısı nedir? Onkoloji bölümünde başka uzman doktor bulunmadığı halde iki doktorumuz, neden başka hastanelere gönderilmiştir? Hastanemize uzman doktor atanacak mıdır? Atanacak doktor sayısı ne kadardır ve ne zaman göreve başlayacaklardır?”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.