Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP'li Öğüt: Demokrasinin kesintiye uğramasından endişe ediyorum

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, 14 Aralık özgür medyaya polis baskınıyla ilgili olarak, "Demokrasinin kesintiye uğramasından endişe ediyorum. Hukuk herkese lazım." dedi.Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ardahan Milletvekili Öğüt, Cihan Haber...

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2014 18:32
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2014 18:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP'li Öğüt: Demokrasinin kesintiye uğramasından endişe ediyorum
CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, 14 Aralık özgür medyaya polis baskınıyla ilgili olarak, "Demokrasinin kesintiye uğramasından endişe ediyorum. Hukuk herkese lazım." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ardahan Milletvekili Öğüt, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuştu. Milletvekili Öğüt; ileri demokrasiyi arzuladıklarını ancak yaşananların özellikle bağımsız basın çalışanlarına gözdağı vermenin endişe verici olduğuna dikkat çekerek, "Bu yaşananlar demokrasiyi kesintiye uğratır, diye korkuyorum. Burada demokrasinin yaşaması için darbelere karşıyız, diyorlar. Ama kendileri sivil darbe yapıyorlar." dedi.

'BİR GÜN VATANDAŞADA HUKUK LAZIM OLACAK'

Vatandaşa uyarılarda bulunan Öğüt; "Rica ediyorum, istirham ediyorum ve yalvarıyorum, lütfen olaylara objektif baksınlar. Objektif değerlendirsinler. Futbol takımı gibi parti tutmasınlar. Bir gün o vatandaşa da hukuk lazım olacaktır. Bakın bir şey söyleyeyim referandum yapıldığı zaman bizim Ardahan'da bir gazeteci 'Her şeye rağmen ben evet diyeceğim' dedi. Bende bir gün bak farklı bir şey lazım olacak, bunları eleştireceksin. Geçen gün aradı o gazeteci dedi ki 'Sen haklıymışsın özür dilerim.' Onun için hukuk herkes lazım, hukuk çerçevesi içerisinde vatandaşın ne suçu var ise yargılansın."

'17-25 ARALIK ŞÜPHELİLERİNİ DUMANLI VE KARACA'NIN SAVCILARI YARGILASIN'

17-25 Aralık'taki şüphelilere de değinen Öğüt, bunlarında ifadesinin alınmasını isteyerek, "Bunlarda aynı şekilde basına yapılan yargılama gibi yargılansınlar. Niye onlar yargılanmıyor? Onların niye ifadesi alınmıyor? Göndersinler onları aynı Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca’nın çıktığı mahkemeye çıksınlar hakim ve savcısına, ben buradan milletvekili olarak sesleniyorum aynı hakim ve savcıya göndersin. Görelim, ben inanıyorum hakim savcılar dürüst insanlardır. Hak hukuk yerini bulacaktır."


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.