Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Nurlu’dan çiftçilere ‘İhtiyacınız kadar ürün satın’ önerisi

Chp Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, “bizim Üreticilerimizin Açığa Üzüm Dökmemeleri, Eğer Üzümü Satmak Durumunda Kalırlarsa İhtiyaçlari Kadar Satmalarını Öneriyorum” Dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2016 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2016 11:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP’li Nurlu’dan çiftçilere ‘İhtiyacınız kadar ürün satın’ önerisi
CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, "Üreticilerimizin açığa üzüm dökmemeleri, eğer üzümü satmak durumunda kalırlarsa ihtiyaçları kadar satmalarını öneriyorum" dedi.
CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, üzüm hasadının sona erdiği bugünlerde üzümlerini yüksek fiyattan satmak isteyen çiftçiler için önerilerde bulundu. Üzümle ilgili bazı sıkıntılar yaşandığını söyleyen CHP’li Nurlu, "İhracat ürünlerimizin başında üzüm geliyor. Her yıl olduğu gibi yine üzümde sıkıntılar yaşıyoruz. Rekolte açıklamalarını üzümü satın alacaklar yapıyor. Halbuki doğru olan da rekolteyi açıklayacak varsa o da üretici birlikleridir. Ziraat Odaları’nın açıklamaları lazım. Ya da TARİŞ’in öncülüğünde açıklanması lazım. Bir de alivre satış yöntemiyle ürünlerimiz dalda olgunlaşmadan bazı kötü niyetli ihracatçılar Avrupa pazarına çok ucuza mal satıyorlar. Dolayısıyla üzümün de yükselmesini önlemek adına da rekoltenin yüksek olacağı, üzümün bol olacağı fiyatın düşük olacağı yönünde psikoloji oluşturmaya çalışıyorlar. Üreticilerimizin açığa üzüm dökmemeleri, eğer üzümü satmak durumunda kalırlarsa ihtiyaçları kadar satmalarını öneriyorum" dedi.
"Çiftçiler maliyetine satış yapıyor"
CHP’li Nurlu, TARİŞ’in iyileştirilmesi için çalışmalar başlattıklarını kaydetti. Üzümün üretim maliyetinin kilogram başına 3 lira olduğunu ve çiftçilerin maliyetine satış yaptığını ileri süren Nurlu, devletin müdahale alımı yapması gerektiğini söyledi.
Nurlu şöyle konuştu:
"2004 yılında yasa değişikliği ile tarımsal birlikler devletten destek alamıyorlar. Dolayısıyla TARİŞ piyasanın lokomotifi olması gerekmesine rağmen, ekonomik sıkıntıları nedeniyle yapamıyor. TARİŞ’i hem iyileştiriyoruz hem de sahip çıkma durumundayız. Tabi hem pazarlama konusunda hem Ar-Ge konusunda yetersizliklerini görüyoruz. Devlet artık müdahale alımı yapması gerekiyor. Şu an maliyeti civarında satış yapılıyor. Üzümün maliyeti kilogram başına 3 lira civarında. Çiftçi bu fiyata ürün satmak durumunda kalırsa arazisinin satmak zorunda kalacak"
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.