Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Nurlu: “Gübre Bombası Manisa Tarlasında Patladı”

Cumhuriyet Halk Partisi(chp) Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Amonyum Nitrat Gübrenin Yasaklanmasına Meclis Gündemine Taşıyarak "gübre Bombası, Manisa Tarlasında Patladı" Dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2016 15:47
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2016 15:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP’li Nurlu: “Gübre Bombası Manisa Tarlasında Patladı”
Terör eylemlerinde patlatılan bombaların yapımında kullanıldığı gerekçesiyle amonyum nitratlı gübre satışının yasaklanmasını Meclis gündemine getiren CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, "Gübre bombası Manisalı çiftçinin tarlasında patladı" dedi.
Mazlum Nurlu, kimyevi gübrelerin terör eylemlerinde el yapımı patlayıcı maddelerin güçlendirilmesinde kullanılması üzerine, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının aldığı tedbirlerin çiftçileri ve gübre dağıtıcılarını büyük sıkıntıya soktuğunu belirtti. Mazlum Nurlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanına bir soru önergesi vererek kimyevi gübrelerin satışının yasaklanması ile ortaya çıkan gübre ihtiyacı sorunun nasıl çözüleceğini sordu.
Çiftçi bir milletvekili olarak kendisinin de mağdur olduğunu ifade eden Mazlum Nurlu yaptığı açıklamada, “Ülkemizde 81 il içerisinde en fazla tarımsal üretim yapan Manisa, gübre satışı yasağından en çok etkilenen il olmuştur. Çünkü bütün dünyada olduğu gibi amonyum ve nitratlı gübreler ülkemizde ve Manisa’da da en fazla tüketilen gübre çeşididir. Bayilerdeki tonlarca gübre yedi emine bırakılarak satışı yasaklanmıştır. Bayi bir sürü para bağladığı malı satamamakta, çiftçi ise tarlasına atacağı gübreyi alamamaktadır. Hiçbir çözüm üretilmediği için bu durum tarımsal üretime ağır bir darbedir. Tabi ki gübrelerin el yapımı patlayıcılarda kullanılması ve bu bombalarla yapılan saldırılarda çok sayıda asker, polis ve vatandaşımızın hayatını kaybetmesini önlemek için güvenlik tedbiri alınmalıdır. Fakat bu çiftçinin gübresine el koyarak olmamalıdır. İl ve ilçe tarım müdürlükleri çiftçi kayıt sisteminde kimin ne kadar arazisi olduğunu biliyor, ne kadar gübre kullanacağı bellidir. Kayıt altında satış yapılarak gübrelerin yasadışı kullanılması önlenebilir. Bakanlık bu konuda acil çözüm bulmalıdır” ifadelerine yer verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.