Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Milletvekillerinin Basın Toplantısı

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2016 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2016 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP’li Milletvekillerinin Basın Toplantısı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Milletvekili Nurettin Demir, terör saldırısıyla ilgili olarak başta İçişleri Bakanı ve Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı olmak üzere sorumluların bir an evvel istifa etmesi gerektiğini savundu.
CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Ankara Milletvekili Murat Emir ve Bursa Milletvekili Erkan Aydın ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Demir, Atatürk Havalimanı’nda dün yaşanan terör saldırısına değinerek, “Ülkemizin başı sağolsun, insanlığın başı sağolsun. Son bir yıldır yaşadığımız terör olayları demokratik ve huzur içinde yaşayan ülkemizin ne hale geldiğini, Ramazan’da bile insanların paramparça yapılması gerçekten bizleri çok üzüyor. Sorumluların sadece birlik, beraber olalım söylemleriyle sorumluluklarını almadıklarını, sırıtarak görevlerine devam ettiklerini görüyoruz. Dün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Sayın Adalet Bakanı’nın tutum ve davranışları, terörle ilgili konuşmaları bizi çıldırttı, isyan ettirdi. Adalet Bakanı bin 200 küsur IŞİD’liyi yakaladık diyor. Türkiye’den bir ayda o kadar katılım oluyor. Sorumlu olan başta İçişleri Bakanı, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı’nın bir an evvel istifa edip, artık bu acılarda sorumluluğunu göstermesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Terörü lanetlendiklerini vurgulayan Milletvekili Emir ise, “Böyle günler ülkenin bütün insanları birlikte olacağımız, dertli toplu sağduyuyla telaşa kapılmadan değerlendirme yapacağımız günlerdir. ‘Milli birlik ve beraberlik’ adı altında bu yaşanan son derece acı olayların sıradanlaştırıldığını ve bunlara alışmamız gerektiğine dönük yaklaşımlar gösterildiğini görüyoruz” dedi.
Emir, üç gün önce eczacıların öldürülmesinin sıradan bir olay olmadığını söyleyerek, eczacıların tehdit edildiğini belirtti. Eczacıların savcılığa giderek şikayette bulunduğunu, savcılığın bir soruşturma açmadığını söyleyen Emir, “Savcılığın anında bilgi verilmesi ve savcılığın duruma el koyması gerekirdi. Bu kişi görevden el çektirilseydi belki böyle bir facia yaşanmayabilecekti” şeklinde konuştu.
AK Parti milletvekillerinin tweetlerine ilişkin olarak ise Emir, bu milletvekillerinin söylemlerinin nefret suçu olduğunu söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.