Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Kart: ‘Destan yazdılar’ diyen Başbakan ayrımcılığın tohumlarını ekti

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, emniyet mensuplarının bir bölümü için ‘destan yazdılar’ diyen Başbakan’ın, diğer kurumlarda olduğu gibi emniyette de ayırımcılığın tohumlarını ektiğini belirterek, 11 yılı aşan AKP iktidarları...

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2014 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2014 12:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, emniyet mensuplarının bir bölümü için ‘destan yazdılar’ diyen Başbakan’ın, diğer kurumlarda olduğu gibi emniyette de ayırımcılığın tohumlarını ektiğini belirterek, 11 yılı aşan AKP iktidarları döneminde en çok yıpranan, mağdur olan ve hedef hale gelen kurumların başında Emniyet Genel Müdürlüğü’nün geldiğini söyledi.

Atilla Kart, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yazılı cevaplaması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Siyasi iktidarın, ‘devleti yönetmek’ yerine ‘ele geçirmeye’ yönelik olan hedefi sebebiyle, başta emniyet olmak üzere yargı, teftiş kurulları ve devletin pek çok kurumunda çalışanlar arasında ayırımcılığa ve kutuplaşmaya yol açıldığına işaret eden CHP’li Kart, şu ifadeleri kullandı:

“Emniyet mensupları arasında kıdem-liyakat ve uzmanlığı göz ardı eden uygulamalar sonucunda; çok büyük bölümü ‘emeğiyle, disipliniyle, görev sorumluluğuyla çalışan, hiç kimseye-hiçbir gruba mensup olmayan’ emniyet mensuplarının özlük haklarında çok büyük adaletsizlikler doğmuş durumdadır. Zor çalışma şartları, yetersiz ve kısıtlı izinler, belirsiz mesai düzeni sonucunda yıpranan emniyet mensupları arasında intihar vakıaları yaşanmaya başlamıştır. Üniversite mezunu olan polisin, ek göstergesi diğer memurlara göre düşüktür. Diğer memurlar 40 saat üzeri mesailerinde mesai ücreti alırken, polis 40 saati aşan çalışmaya rağmen mesai ücreti alamamaktadır.”

"EMNİYET MENSUPLARININ SORUNU BAŞLI BAŞINA MECLİS ARAŞTIRMASI KONUSU"

Atilla Kart, emniyet mensuplarının bir bölümü için ‘destan yazdılar’ diyen Başbakan’ın, diğer kurumlarda olduğu gibi emniyette de ayırımcılığın tohumlarını ektiğine vurgu yaparak, emniyet mensuplarının sorunlarının aslında ayrıca ve başlı başına Meclis Araştırması’na konu olacak boyutlar taşıdığını söyledi.

“Şimdiki hal ve ivedi kaydıyla aşağıdaki hususları dile getiriyoruz” diyen Kart, Başbakan’a şu soruları yöneletti:
“Polisin ek göstergesi neden yükseltilmemektedir? Neden emsallerinin seviyesine getirilmemektedir? Polise fazla çalışma ücreti neden verilmemektedir? Fazla çalışma ücreti verilemiyorsa, neden gerekli istihdam sağlanarak mesai saatlerinin bir düzene ve hakkaniyete kavuşması sağlanamamaktadır? Resmi izin günlerinde-resmi tatillerde 657 sayılı Yasaya tabi memurlar görev yapmazken, bu zaman diliminde çalışan polislerin yıllık izinlerine bu süreler neden eklenmemektedir? Polisin izni de Askeri Personel gibi neden 30 güne çıkarılmamaktadır?”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.