Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li kadınlar "Hemen şimdi barış" dedi

CHP’li kadınlar, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yaptıkları basın açıklamasında “Geldiğimiz süreçte ekmek kadar, su kadar barışa ihtiyacımız var. Yaşanacak bir Türkiye için ‘hemen şimdi barış’ diyoruz” dedi.CHP İzmir...

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2016 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2016 13:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP’li kadınlar, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yaptıkları basın açıklamasında “Geldiğimiz süreçte ekmek kadar, su kadar barışa ihtiyacımız var. Yaşanacak bir Türkiye için ‘hemen şimdi barış’ diyoruz” dedi.
CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı ve yönetimi, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle il binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven de katıldı. Türkiye’de eş zamanlı olarak yapılan basın açıklamasında Balcı, barış çağrısında bulunarak, “Geldiğimiz süreçte ülkemizde ve Ortadoğu’da barışa her zamankinden çok ihtiyacımız var. Geldiğimiz süreçte ekmek kadar, su kadar barışa ihtiyacımız var. Biz Cumhuriyet Halk Partili kadınlar olarak ölümün değil yaşamın tarafındayız. Savaşa karşı barışı; baskı, şiddet ve zora karşı özgürlükleri ve demokrasiyi; yolsuzluğa, hırsızlığa ve sömürüye karşı adaleti ve eşitliği savunuyoruz. Yaşanacak bir Türkiye için ‘hemen şimdi barış’ diyoruz” diye konuştu.
“Savaş hem çocuklarımızı, hem biz anaların yüreklerini parçalar”
Savaşın kadın ve çocuklar üzerindeki etkilerini anlatan Balcı, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kadınlar için acıdır, yakandır, kavurandır. Biz kadınlar evlat acısı, kardeş acısı, eş acısı, insan acısı yaşamak istemiyoruz. Savaşlar göçtür, yoksulluktur, şiddettir. Bizler evlerimizde huzur içinde yaşamak istiyoruz. Savaş çocuklar için de korku, çaresizlik ve yok oluştur. Evlerinde oynayan, uyuyan çocukları öldüren bombalar, hem çocuklarımızı, hem biz anaların yüreklerini parçalar.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.