Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP'li İnce: 'Ulusalcılık' diye bir tanım yoktur

CHP Yalova Milletvekili ve CHP Genel Başkan adayı Muharrem İnce, genel kurultay çalışmaları kapsamında partinin Konya İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. İnce, kendisi için 'Ulusalcı' olduğu yönündeki iddialara ise 'Ulusalcı diye bir tanım...

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2014 20:04
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2014 20:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP'li İnce: 'Ulusalcılık' diye bir tanım yoktur
CHP Yalova Milletvekili ve CHP Genel Başkan adayı Muharrem İnce, genel kurultay çalışmaları kapsamında partinin Konya İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. İnce, kendisi için 'Ulusalcı' olduğu yönündeki iddialara ise 'Ulusalcı diye bir tanım yoktur' şeklinde karşılık verdi.

Kendisi hakkında bazı köşe yazarlarının "Sen ulusalcı mısın?" diye yazılar yazdıklarını dile getiren İnce şunları söyledi: "Ulusalcılık diye bir tanım yoktur. Eğer 6 oktan biri o milliyetçilik okunu kastediyorsanız onun adı ulusalcılık olmaz, onun adı ulusçuluk olur. CHP, bir büyük ırmaktır. Irmağın doğuş yeri vardır. O ırmağın amacı denize dökülmektir. CHP'nin de doğuşu, Erzurum Kongresi, Sivas Kongresi, Anadolu ve Rumeli Müdafaayı Hukuk Cemiyeti'dir, Amasya Genelgesi'dir. Peki nereye gitmek ister bu ırmak? Denize. CHP nereye gitmek ister? İktidara. Peki bir ırmak doğduğu yerden denize giderken ona çeşitli dereler katılır mı? Katılır. O derelere 'katılma' denir mi? Denmez. O derelerin o büyük ırmağa katılmalarının nedeni o ırmağı bulandırmak değildir. Amaçları o derelerin o ırmağı güçlendirmek, debisini artırmaktır. Bize de birileri katılabilir. O küçük dereler. Bizim daha büyük olmamız için. Ama o küçük dere benim dere yatağımı değiştiremez. Bize katılan en büyük dere sosyal demokrasidir. Sosyal demokrasi evrensel değerlerdir. Bize katılan bir önemli deredir bu. Son yıllarda merkez sağda siyaset yapan dostlarımız bize katılan bir dere değildir. Onlar aynı kökten gelen insanlardır. Onlar CHP'nin laikliğine, cumhuriyetçiliğine bir itirazları yoktur. Onlar bir ayrışma süreci yaşamıştır 1950'de. Irmak ayrı bir kol çizmiştir. Şimdi ırmak dere yatağına dönmüştür. Bizim onlara bir sözümüz yok. Atatürk ile, evrensel değerlerle bir problemi olmayan herkes bu ırmağın içindedir. Ama şunu herkes bilsin ki, beni öyle ulusalcı, dar bir kalıbın insanı asla böyle biri değilim. Ben köklerimden beslenirim, geçmişimden beslenirim. Ama geleceğe bir ufuk çizmek isterim."

'DAVUTOĞLU'NU 2015 GENEL SEÇİMLERİNDE GÖNDERECEĞİM'

Cumhuriyet Halk Partisi'nin yeniden iktidar olma umudu iddiasını ortaya koyduğunu aktaran İnce, şunları söyledi: "Cumhuriyet Halk Partisi'nin yeniden iktidar olma umudunu, çözüm olma sürecini burada Cumhuriyet Halk Partisi'nin iddiasını ortaya koyuyorum. Sıkın dişinizi, 2015'in Haziran'ında Başbakan sizin arkadaşınız olacak. Sizleri üzeceğim ama, sizin hemşehrinizi orada tutmaya fazla niyetim yok. Haziran'da onu oradan göndereceğim kusura bakmasın."

HEDEFİM ECEVİT'İ GEÇMEK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren İnce, Kılıçdaroğlu'nun ikinciliğe razı olduğunu, kendisinin ise iktidar olmak istediğini dile getirdi. İnce, konuşmasını şu şekilde sürdürdü; "Ben bir iddia ile ortaya çıkıyorum. Sayın Genel Başkan, "Oylarım anlamlı şekilde düşmezse istifa etmem" diyor. Yani ikinciliğe baştan razı. Ben ikinciliğe razı değilim. Ben iktidar olmak istiyorum, ben birinci olmak istiyorum. Ben Başbakan olmak istiyorum. Ama sayın Başkan 2010'da "Yüzde 40'ı bulamazsam giderim" diyordu, şimdi "Oylarımı düşürmezsem gitmem" diyor, aramızdaki fark budur. Benim hedefim yüzde 42 alan Ecevit'i geçmektir. Benim hedefim Konya'da sıkışmış yüzde 10'larda 1 milletvekiline razı bir CHP değildir. Benim hedefim Konya'dan 10 milletvekili çıkarmaktır. Bunu beraber yapacağız. İmkansızı başaracağız."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.