Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarım Fuarı'nda 'mazot desteği' bilmecesi

Adana’da geçtiğimiz hafta boyunca açık kalan Tarım Fuarı ile çiftçiler sektördeki yenilikleri görme imkânı buldu. Son teknoloji ürünü tarım aletleri, zirai ilaçlar, tohumlar, traktörler, hayvansal üretim makineleri ve sulama sistemleri...

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2013 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2013 14:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tarım Fuarı'nda 'mazot desteği' bilmecesi
Adana’da geçtiğimiz hafta boyunca açık kalan Tarım Fuarı ile çiftçiler sektördeki yenilikleri görme imkânı buldu. Son teknoloji ürünü tarım aletleri, zirai ilaçlar, tohumlar, traktörler, hayvansal üretim makineleri ve sulama sistemleri gibi ürünlerin sergilendiği fuara katılımın artması için çevre il ve köylerden binlerce çiftçi mazot desteği sağlanarak nakliye edildi. Çiftçileri getiren araç sahiplerinin ise muhasebede ödeme kriziyle karşılaştığı ileri sürüldü.

TÜYAP Adana Fuarcılık Anonim Şirketi tarafından, TARMAKBİR Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği işbirliğiyle 6 Kasım günü Adana Tarım Fuarı’nın açılışı yapıldı. TÜYAP Fuarcılık, 7 gün süren fuara katılımı artırmak için mazot desteği vererek başta Adana ve ilçeleri olmak üzere, Mersin, Niğde, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Nevşehir, Gaziantep, Kilis ve Karaman’dan 570 otobüs ile çiftçileri fuara taşıdı. Çiftçileri fuara taşıyan şoförler ise TÜYAP muhasebeye uğradıklarında büyük bir sürprizle karşılaştıklarını ileri sürdü. TÜYAP Fuarcılık tarafından birçok şoföre yeterli sayıda insan getirmediği gerekçesiyle ödeme yapılmadığı iddia edildi.

Ömerli Köyü Muhtarı Fikret Yazgan, Tarım İlçe Müdürlüğü tarafından fuara adam götürecek araçların plakalarının TÜYAP’a bildirildiğini, gittiklerinde ise ödeme sürpriziyle karşılaştıklarını ileri sürdü. Birçok araç sahibinin tahsilatta sıkıntı yaşadığını iddia eden Yazgan, “Bize baştan şu kadar insan getireceksiniz diye hiçbir şey denilmedi. Birçok arkadaşımız buraya geldiğinde TÜYAP yetkilileri yeterli sayıda ziyaretçi getirilmediğini ileri sürerek ödemede sıkıntı yaşattı. İnsanlar mağdur edildi. Ben 10 kişi getirdim, 200 TL vermeleri gerekirken 100 TL teklif ettiler. Ben de parayı almayarak geri döndüm. Bir daha ki fuara bizden nasıl ziyaretçi getirmemizi isteyecekler bilemiyorum.” diye konuştu.

Karaisalı Muhtarlar Derneği Başkanı Ramazan Ünlü de fuarın Adana çiftçisi için önemli olduğunu vurgulayarak, kendilerinin de yeni ürünleri görmek için fuara gittiklerini dile getirdi. Araç sahiplerine yeterli sayıda insan getirmedikleri gerekçe gösterilerek sıkıntı çıkarıldığını anlatan Ünlü, “Köyde anons yaptırdık, gelmek isteyenler geldi. Yolcun az bahanesiyle ödemeler yapılmadı. Bize başta bir standart söylenmedi, 'şu kadar olacak' diye. Köylüleri getirin denildi. Biz de anons yaptık, onları getirdik. 5-10 kişi çıktı, araba dolmadı ‘ben gitmem’ deme hakkı var mı? Mutlaka her gelen araca ödeme yapılması lazım. Neticede gelen araçlar mazot yakıyor. Ya da baştan denilmesi lazımdı. Bir takım arkadaşlarımız mağdur edildi. Kuyruktayken tartışmaları gördük, araç şoförleri gidip yolcuları getirip tek tek gösterdi, bu tür tartışmaları gördük.” ifadelerini kullandı.

TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü ise fuara katılımcıların rahat ve kolay ulaşımlarını sağlamak için mazot desteği verdiklerini ifade ederek, “Ancak mazot desteği vereceğimiz aracın dolu gelmesini şart koşuyoruz. Bir yada iki araçta sorun yaşandı. 15-16 kişilik birkaç araca 1-2 kişi bindiği için bu sorun yaşanmış. Genel anlamda sorun yaşanmadı.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.