Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Gök’ten Genelkurmay ve MİT’in Cumhurbaşkanlığı’na bağlanmasına ilişkin açıklama

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Genelkurmay ve MİT’in Cumhurbaşkanlığı’na bağlanmasına ilişkin olarak, “Anayasa’nın 105. maddesi Cumhurbaşkanı’nın sorumsuzluğunu düzenlemiştir. Bu bakımdan böyle bir önerinin gündeme gelmesini...

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2016 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2016 13:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Genelkurmay ve MİT’in Cumhurbaşkanlığı’na bağlanmasına ilişkin olarak, “Anayasa’nın 105. maddesi Cumhurbaşkanı’nın sorumsuzluğunu düzenlemiştir. Bu bakımdan böyle bir önerinin gündeme gelmesini ve tartışılmasını uygun bulmuyoruz” dedi.
Gök, TBMM’de gazetecilerin Genelkurmay ve MİT’in Cumhurbaşkanlığı’na bağlanmasına ilişkin sorusu üzerine, “Türkiye’nin bir an önce yaşadığımız olağanüstü tablodan sıyrılarak normal döneme geçmesi gerekiyor. Bu sürecin çok dikkatli götürülmesinde Cumhuriyet Halk Partisi olarak yapıcı katkıyı vereceğimizi ifade ettik. Bu dönemin en büyük zorluklarından bir tanesi suçlu ile suçsuzu ayırt edebilmekte. Bu tablo içerisinde iktidar partisine ve devleti yöneten aygıtlara büyük görev düşüyor. O nedenle Türkiye‘nin normalleşmesine dönük adımların hızla atılmasında yarar vardır. Anayasa’nın 105. maddesi Cumhurbaşkanı’nın sorumsuzluğunu düzenlemiştir. Bu bakımdan böyle bir önerinin gündeme gelmesini ve tartışılmasını uygun bulmuyoruz” değerlendirmesini yaptı.
Cumhurbaşkanı’nın başkomutanlık vasfının temsili bir görev olduğunu hatırlatan gazeteciye Gök, “Organların, kurumların nereye bağlı olduğu Anayasa’da ve yasalarımızda bellidir” cevabını verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.