Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Gök: “Normalleşmeyi sağlarken bütün bunları değerlendirerek herkesi bu sürece katmanın sayısız yararının olacağını düşünüyorum"

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, “Normalleşmeyi sağlarken bütün bunları değerlendirerek herkesi bu sürece katmanın sayısız yararının olacağını düşünüyorum” dedi.Gök, TBMM’de gazetecilerin sorularını cevapladı. Gök, liderler...

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2016 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2016 14:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, “Normalleşmeyi sağlarken bütün bunları değerlendirerek herkesi bu sürece katmanın sayısız yararının olacağını düşünüyorum” dedi.
Gök, TBMM’de gazetecilerin sorularını cevapladı. Gök, liderler zirvesinin önemli olduğunu belirterek, “Türkiye’nin bir an önce normalleşmeye, herkesin anayasal sınırlar çerçevesinde görevini ifa etmesinde sayısız yararlar vardır. 15 Temmuz gecesi siyaset kurumu önemli bir sınav vermiştir. Türkiye’nin çok olağanüstü bir gecesinde FETÖ terör örgütünün neden olduğu darbe girişimini önleme adına tüm siyasi partiler milli egemenliği korumak ve Meclis’e sahip çıkmak kararlılığı içinde Meclis’e gelerek duruşlarını sergilemişlerdir. Olağanüstü gecede parlamentoyu olağan olarak çalıştırarak moral ve motivasyonu çökertilmiştir. Halkımızın da sokağa çıkmasıyla beraber darbenin aradığı moral ve motivasyon o anda bitmiş ve Türkiye bir kabusu yaşamaktan kurtulmuştur. Elbette süreç devam ediyor, daha önümüzde tehlikeler var. Bu tablo içerisinde bütün siyasi partilere, kurumlara, Cumhurbaşkanı’na düşen görev Türkiye’yi bir an önce normalleştirecek, herkesin diyaloğunu arttıracak adımlar atmaktır. Herkesin 15 Temmuz’dan önceki görüşlerini gözden geçirerek bundan sonra siyasi partilerin demokratik hayatın vazgeçilmez parçası olduğu gerçeğini göz ardı etmeden bundan sonraki süreç içerisinde katılımcı, beraberlik içerisinde çalışmalar yürütülür diye bekliyoruz. Türkiye’nin böyle bir tabloya ihtiyacı var. Yaşadığımız süreç içinde gelinen tabloda HDP’nin de bu toplantıda yer alması gerekliydi. 15 Temmuz gecesi ve sonrasında yayınlanan ortak bildiride HDP’de önemli bir duruş sergiledi. Normalleşmeyi sağlarken bütün bunları değerlendirerek herkesi bu sürece katmanın sayısız yararının olacağını düşünüyorum” dedi.
FETÖ konusunda ortak bir tavır sergilenmesinin önemine değinen Gök, bu konuda itirazlarını belirttiklerini ve bu konuda mağdur olduklarını ifade etti. Gök, “Türkiye olağanüstü bir geceyi yaşadı. Darbeciler başarılı olsaydı sıkıyönetim ilan edilecekti. Biz Meclis’te bulunmak suretiyle olağan yöntemlerle bu sürecin atlatılması konusunda katkı verdik. Bu kadar partinin bir araya geldiği bu olağanüstü olayda olağan yöntemlerle bu tablonun aşılabileceğine inanıyoruz. Liyakat sistemi göz ardı edilmiştir. Herkes siyaseten kayrılmış, birçok sınav sorularının çalındığı ortam oluşmuştur. Biz bu anlamda elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.