Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Gök: “Bir an önce yargı bağımsızlığının sağlanması gerekiyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Levent Gök, “Türkiye’de çökertilmiş olan adalet duygusunun ve yargıda görmüş olduğumuz olumsuz tablonun çözümü açısından bir an önce yargı bağımsızlığının sağlanması gerekiyor”...

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2016 17:07
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2016 17:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Levent Gök, “Türkiye’de çökertilmiş olan adalet duygusunun ve yargıda görmüş olduğumuz olumsuz tablonun çözümü açısından bir an önce yargı bağımsızlığının sağlanması gerekiyor” dedi.
CHP Grup Başkanvekili Gök, TBMM’de gazetecilerin sorularını cevapladı. Gök, yeni anayasa çalışmaları ile ilgili soruya, “Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Türkiye’de yargı bağımsızlığının sağlanması açısından bir anayasa çalışmasına katkı sunacağımızı ifade ediyorduk. Türkiye’de çökertilmiş olan adalet duygusunun ve yargıda görmüş olduğumuz olumsuz tablonun çözümü açısından bir an önce yargı bağımsızlığının sağlanması gerekiyor. Bu konuda iktidar partisinden bize gelen bir teklif ya da konuşma talebi yoktur. Sanırım kendi aralarında değerlendiriyorlar. Bizde bu değerlendirmeyi yaptıkları zaman Cumhuriyet Halk Partisi’nin görüşlerini ortaya koyacağız ve en kısa zamanda yargı bağımsızlığının sağlanması konusunda olumlu bir adım atılır ümidini taşıyoruz. Bu konuda gerekli katkıyı CHP olarak vereceğiz” cevabını verdi.
HSYK üyelerinin Meclis tarafından seçilmesine yönelik soru üzerine ise Gök şunları söyledi:
“Bizde Cumhuriyet Halk Partisi olarak Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) ikiye ayrılmasını Hakimler Kurulu, Savcılar Kurulu olarak önermiştik. Ama şu anda bulunduğumuz olağanüstü ortamda normalleşmeye katkı yapmak açısından her türlü alanda uzlaşmanın gerekliliği açıktır. Bu nedenle bütün partiler görüşlerini revize edebilirler. Dolayısıyla şu anda varılacak mutabakatta bütün partilerin görüşlerini koyduktan sonra hepimizin üzerinde anlaşacağı bir teklif mutlaka ortaya çıkacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak her türlü yapıcı öneriye açık olacağız ve yapıcı önerimizi ortaya koyacağız. Bunu artık diğer partilerin teklifleri geldikten sonra değerlendirmek daha uygun olur. Şu an bulunduğumuz olağanüstü koşullar çerçevesinde yapılması gereken siyasetin normalleşmesi ve arada güven unsurunun artmasıdır.”
İdam cezasının getirilmesine ilişkin bir gazetecinin sorusu üzerine ise Gök siyasetçilerin gerçekçi olması gerektiğini söyleyerek, “Türkiye’yi bağlayan uluslararası anlaşmalar var. İdam cezası iç hukukumuzdan çıkartılmış, uluslararası sözleşmelere Türkiye bağlılığını ifade etmiştir. Dolayısıyla hukuk dünyamızdan çıkmış olan bu konunun gündeme getirilmesinin pek çok mahsuru, sakıncaları bulunmaktadır. Dolayısıyla biz siyasetçiler olarak soğukkanlı düşünmek durumundayız. Türkiye’nin yükümlülüklerini zedelemeyecek, hiçbir davranışta bulunmamamızın ne kadar önemli olduğunu düşünüyoruz” diye cevap verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.