Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP'li Eryılmaz: Hükûmet 'Suriye yönetimini devireceğim' diye IŞİD'i destekledi

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, partilerinin bu kirli politikalara, Suriye'de ve Irak'ta işlenen suç ve günahlara asla alet olmayacağını söyledi. Eryılmaz, "Hükûmet 'Suriye yönetimini devireceğim.' diye üç buçuk yıldır IŞİD...

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2014 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2014 16:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, partilerinin bu kirli politikalara, Suriye'de ve Irak'ta işlenen suç ve günahlara asla alet olmayacağını söyledi. Eryılmaz, "Hükûmet 'Suriye yönetimini devireceğim.' diye üç buçuk yıldır IŞİD dâhil Suriye'de savaşan radikal, köktenci, selefi gruplara silah dâhil her türlü lojistik desteği sağladığını, koruyup kolladığını, çatışmalarda yaralanan militanları devlet hastanelerimizde tedavi ettirdiğini, beş yıldızlı otellerde ağırladıklarını çok iyi biliyoruz." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 2. birleşimi saat 15.00'te yoklamasız açıldı. Birleşimi Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı yönetiyor. CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, Suriye ve Irak'a asker göndermek dâhil, bunları da içeren bir tezkerenin kabulü ve askerlerin Suriye ya da Irak'a gönderilmesi hâlinde telafisi ve geri dönüşü mümkün olmayan bir yola girileceğini söyledi. "Küresel güçler bu tezkereyle Büyük Ortadoğu Projesi'nin Türkiye ayağını gerçekleştirmeyi hedeflemektedir." diyen Eryılmaz, Türkiye'yi karıştırmak ve bölmek isteyen bu güçlerin Türk ordusunu bir şekilde Orta Doğu bataklığına çekmeye çalıştığını ifade etti.

Bu tezkerenin kabulüyle birlikte Türkiye'nin birtakım provokatif eylemlere de maruz kalabileceği konusunda hükûmeti uyaran Eryılmaz, şöyle devam etti: "Başbakan Davutoğlu, CHP'nin tezkereye ret oyu vermesi hâlinde IŞİD'e destek veren bir parti konumuna düşeceğini buyurmuştur. Hani bir söz vardır: Dinime küfreden Müslüman olsa. Davutoğlu'nun bu açıklamasını biz hiçbir şekilde ciddiye almıyoruz çünkü üç buçuk yıldır IŞİD dâhil Suriye'de mücadele eden bütün silahlı muhalif gruplara açıkça destek veren bugünkü AKP Hükûmetidir. Davutoğlu'nun bu açıklamasını biz âcizliğin ve tükenmişliğin bir dışa vurumu olarak değerlendiriyoruz. AKP Hükûmeti özellikle son üç buçuk yılda uyguladığı yanlış dış politikanın günahlarına ve yanlışlarına Cumhuriyet Halk Partisini ortak etmenin çabası içindedir. Biz, bu kirli politikalara, Suriye'de ve Irak'ta işlenen suç ve günahlara asla alet olmayacağız. Hükûmet 'Suriye yönetimini devireceğim.' diye üç buçuk yıldır IŞİD dâhil Suriye'de savaşan radikal, köktenci, selefi gruplara silah dâhil her türlü lojistik desteği sağladığını, koruyup kolladığını, çatışmalarda yaralanan militanları devlet hastanelerimizde tedavi ettirdiğini, beş yıldızlı otellerde ağırladıklarını çok iyi biliyoruz."

Bütün bu iş birliği ve dayanışma ortada iken, hükûmetin çıkmış sözüm ona "Suriye'de IŞİD'le mücadele edeceğim." diyerek teskere getirdiğini belirten Eryılmaz, "Adana'da ve Reyhanlı'da durdurulan tırlarda Suriye'de savaşan gruplara nasıl füze ve bombaların gönderildiğine ilişkin hazırlanan iddianamede bununla ilgili mahkeme kayıtlarını inceleyen oldu mu? Bize şunu söylüyorlar: 'Hükûmetin Suriye'de mücadele veren ya da savaşan terör gruplarına destek verdiğine ilişkin elinizde belge var mı?' diyorlar, biz de 'var' diyoruz. Bu belgelerin tamamı da resmîdir. Gidin Reyhanlı'da ve Adana'da durdurulan tırlarla ilgili hazırlanan iddianamede ilgili tarafların, şoförün ve diğer tanıkların beyanlarını bir okuyun. Orada bu tırlarda füzelerin taşındığı açıkça mahkeme kayıtlarına girmiştir. Şimdi, bu, sadece mahkeme kayıtlarına girmedi. Hatay Valisi, şu anda Emniyet Genel Müdürü yaptığınız Celalettin Lekesiz'in İçişleri Bakanlığına göndermiş olduğu bir rapor var. Bu rapor basına yansıdı ama bu raporu bugüne kadar ne Sayın Valimiz ne de hiçbir hükûmet yetkilisi reddetmedi. Bu raporda IŞİD'in bölgemizi ve ülkemizi nasıl açıkça kullandığını, nasıl organize olduğunu hangi sınırımızdan hangi köyümüzden giriş yaptığını ve ne kadar büyük bir tehdit oluşturduğunu raporunda açıkça ifade etmiştir. Biz bunları söylediğimizde bizi Baas'çı ilan ettiler. Oysa geldiğimiz noktada Türkiye'nin çok ciddi bir terör tehdidiyle karşı karşıya kaldığını ifade etmek istiyorum." şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.