Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Dudu: “Türkiye’nin Erken Seçime Değil İstikrarlı Hükümete İhtiyacı Var”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, “Türkiye’nin erken seçime değil istikrarlı bir hükümete ihtiyacı var” dedi.CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensuplarının...

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2015 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2015 14:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, “Türkiye’nin erken seçime değil istikrarlı bir hükümete ihtiyacı var” dedi.
CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Koalisyonların tek başına iktidardan daha hayırlı olduğunu ifade eden Dudu, “Türkiye artık koalisyonlar dönemine girmiştir. Koalisyondan da korkmamak gerekir. Özellikle Türkiye gibi demokrasi kültürü çok fazla gelişmemiş ülkelerde koalisyonlar tek başına iktidarlardan daha hayırlıdır diye düşünüyorum. En azından koalisyon uzlaşma demek daha fazla demokrasi demektir. Böyle bir tabloyla karşı karşıyayız. Buradan bir hükümet bir koalisyon çıkarılması gerekiyor. Ama 7 Haziran seçimlerinden bu yana iki ayı aşkın bir süre geçti hala bir koalisyon seçeneği ortaya koyulabilmiş değil" diye konuştu.
CHP olarak seçim akşamından itibaren koalisyona son derece mantıklı yaklaştıklarını belirten Dudu, "Genel başkanımız yaptığı ilk açıklamasında çok sağduyulu hareket edeceğini ifade etti. Halen de o yolda yürüyoruz. Hiçbir seçeneğe de kapalı değiliz. Türkiye’nin erken seçime değil istikrarlı bir hükümete ihtiyacı var. Ekonominin geldiği nokta ortada” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.