Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Delegeler Milletvekili Adaylarını Belirledi

Çanakkale’de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) delegeleri bugün sabah saatlerinde sandık başına giderek milletvekili adaylarını belirledi. Açılan sandıkların ardından ilk iki sırayı Muharrem Erkek ve Bülent Öz oluşturdu.İl merkezinde bin 185,...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2015 22:00
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2015 22:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP’li Delegeler Milletvekili Adaylarını Belirledi
Çanakkale’de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) delegeleri bugün sabah saatlerinde sandık başına giderek milletvekili adaylarını belirledi. Açılan sandıkların ardından ilk iki sırayı Muharrem Erkek ve Bülent Öz oluşturdu.
İl merkezinde bin 185, il genelinde ise toplam 4 bin 300 delege aday sıralamasını belirlemek için oy kullandı. Akşam saat 17.00’den sonra sandıklar açılarak oy sayımına başlandı. Yapılan oylama sonucunda resmi olmayan rakamlara göre; Muharrem Erkek bin 889, Bülent Öz bin 711, Ahmet Küçük bin 534 ve Ali Sarıbaş bin 484 oy alarak ilk dört sırayı oluşturdu.
İlk iki sırada yer alan Muharrem Erkek ve Bülent Öz il binasında buluşup destekçilerine, çok çalışıp partilerini 7 Haziran’da birinci parti yapacaklarına dair söz verdiler.
CHP’de görev almanın onurlu bir toplum izlenimi olduğunu belirten Muharrem Erkek, “Biz 14 aday adayı hepimiz bir yarış yaptık partimizin tabanı, delegeleri adayları belirledi. Bu CHP’nin örgütlerinin gücüdür. CHP parti içi demokrasi örneği verdi. Hiç kimse tek başına güç değildir. Herkes gücünü örgütünden ve tabanından alır. CHP örgütleri tabanı böyle takdir ettiler bize çok büyük bir sorumluluk verdiler. Biz tüm partililerimiz hep birlikte çok çalışacağız ve 7 Haziran’da CHP’yi açık ara birinci parti yapacağız. Buna yürekten inanıyorum. Her zaman şunu söylüyorum CHP’nin farkını hem Çanakkale hem bütün Türkiye hem de bütün dünya gördü. Bugün elli beş ilde CHP adaylarını üyeler delegeler yani taban belirlerdi. CHP parti içi demokrasi örneği verdi. Biz de bir yere sandık konduğu zaman o sandıktan çıkan sonuç bellidir” dedi.
Parti binasında konuşma yapan Bülent Öz ise, demokrasi şöleni yaşadıklarını söyledi. Öz, “Bugün demokrasi şöleni yaşadık, tüm Türkiye’de yapıldığı gibi bugün delegelerimizin belirlediği seçim ile ilk dört belirlenmiş oldu. 14 aday adayı gerçekten üstün bir çalışma gösterdi. Çalışmaların güzelliği de partimize de ayrı bir hava getirdi. Bu ön seçimin Çanakkale’de öncelikle hayırlı olmasını temenni ediyorum. Sıralamaya giren diğer arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum. Delegelerimiz de bana ikinci sırayı verme teveccühünde bulundular. 2007’de dördüncü sıra 2011’de üçüncü sıra bu dönemde de ikinci sırayı bana verdiler herkese teşekkür ediyorum. Bunu her yerde söyledim dört, üç diye gidiyorum bir anda bir olmamam gerekiyordu. 2007’den beri bu partide bana gönül veren beni onurlandıran partime, delegelerime, üyelerime minnet borcumu sunuyorum” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.