Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Çıray’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan Ve AK Parti’ye Eleştiri

CHP Parti Meclis Üyesi ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’yi eleştirdi.CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclis (PM) üyesi Aytun Çıray, düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi....

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2015 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2015 12:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Parti Meclis Üyesi ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’yi eleştirdi.
CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclis (PM) üyesi Aytun Çıray, düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Çıray, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’yi hedef aldı.
‘TERÖR AKREP GİBİDİR’ SÖZLERİNİ ELEŞTİRDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mecliste söylediği, ‘Terör akrep gibidir, sırtında taşıyanları sokar’ sözlerini eleştirerek konuşmasına başlayan Çıray, “Keşke o kadar sınırlı kalsaydı. Terörü ve teröristi sırtında taşıyan bunu hak etti, der geçerdik ama sadece temmuz ayından bu yana 150 şehit verdik. Her şey eski Başbaka’ın ve onun kötü niyetli siyasi arkadaşlarının her sabah uyanıp sözlerine ’Kürt, Türk, Çerkez, Laz kardeştir’ diye insanlarımızın sorunlarını ırklar ve inançlar üzerinden tarif etmeleriyle başladı. Komşular, arkadaşlar birbirlerinin nerede doğduklarıyla ilgilenmeye başladılar. KCK’nın ve PKK’nın ’yarı devlet’ kurmasına göz yumuldu. Özellikle Güneydoğu’da yaşayan yurttaşlarımızın hayatları karartıldı. Aslında çözüm süreci hiç olmadı. Olan şey seçimlere endekslenmiş barış ve çatışma süreçlerinin birbirini takip etmesinden başka bir şey değildi. Kısacası AKP’nin bu çıkara dayalı ırkçı ve mezhepçi siyasetleri sonucunda 2002 yılında duran kan yeniden akmaya başladı” diye konuştu.
Terör olaylarının artık mevcut şekilleriyle basitçe kamu düzenini bozmaya yönelik eylemler olmadığını belirten Çıray, AK Parti’nin PKK’yı ’yarı devlet’ aşamasına getirdiğini savundu.
AK Parti hükümetinin, PKK ve paramiliter yan örgütleri vergi ve asker toplayıp, mahkemeler kurup, davaları çözüme bağlarken sessiz kaldığını iddia eden Çıray şöyle konuştu:
“Duble yolların altına çok güçlü patlayıcılar döşenirken güvenlik güçlerine hareketsiz kal talimatını verenler belli. Uzunca bir süredir ülkemizin bir bölümünde bayrak yoktu, savcı yoktu, güvenlik güçleri yoktu. Bunlar yoksa egemenlik yoktur. Şimdi dökülen kana suçlu arıyorlar. PKK’nın “yarı devlet” olmasına göz yuman AKP hükümetleridir. Bölücü terör örgütünü sırtında taşıyanlar tarih ve hukuk önünde yargılanacaklardır.”
“SANDIK TAŞIMA TOPRAK TERKİ GİRİŞİMİDİR”
Seçim güvenliği sebebiyle sandıkların taşınmasının gündeme gelmesini de değerlendiren Aytun Çıray, “Türkiye bu noktaya hiçbir tevil götürmeyecek şekilde çok ama çok ağır cürümler zinciriyle gelmiştir.Bütün bu cürümler zincirinin nihai sonucu devletin ayırıcı niteliği olarak egemenliğin zedelenmesi, bazı yerlerde tamamen devridir. Nitekim taşımalı sandık girişimi aynı zamanda bir toprak terki, egemenlik devri girişimidir. Şüphesiz PKK ve onun paramiliter yan örgütleri mevcut kazanımlarını kaybeder bir noktaya getirileceklerdir. Ancak bu bazı kazançlarını tamamen kaybetmelerine yol açmayacaktır. Yani her sabah ‘Kürt-Türk, Alevi-Sünni kardeştir’ diyerek sözlerine başlayanlar aslında bölücü terör örgütünün değirmenine su taşımışlardır” diye konuştu.
“SİFONU YERLİ VE MİLLİ OLANLAR ÇEKECEK”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dışarda da yalnızlaştığını iddia eden Aytun Çıray, “Saray muktediri bütün girişimlerine rağmen bu yılki Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantılarında Obama’dan randevu alamamıştır. Putin kendisini cami açılışına davet ettikten hemen sonra Suriye’de IŞİD’i bombalamaya başlamıştır. Bunun anlamı açıktır. Sarayın sifonu Putin’le paslaşarak çekilmektedir. Ama bu iş milletimizin işidir. Zorbanın sifonunu 1 Kasım’da yerli ve millî olanlar çekecektir. İşte biz bu nedenle 1 Kasım Genel Seçimlerinde bu koyulaşan karanlığın şafağı millet iradesi olacaktır. 1 Kasım karanlıkta kaybolan demokrasimizin şafağıdır. 1 Kasım tarihi bir gün doğumu olacaktır” diye konuştu.
“BİNALİ YILDIRIM’I ÖNEMLİ GÖRMÜYORUM”
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım’ı da eleştiren Çıray, “O kadar önemli bir aday olarak görmüyorum. Bugünden itibaren onunla ilgili konuşmak istemiyorum, konuşmuyorum da. Sadece bir kez Sayın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nı ‘elinden tutup gezdirmek’ deyimini kullandı ve cevap verdim, hoş değildi. İzmir Büyükşehir belediye başkanına siz ‘elinden tutup gezdireceğim’ diyemezsiniz. Bu siyasi nezaketsizliktir” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.