Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Çiçek: “Ülkemiz için darbe anlayışını tarihe gömmek için en doğruyu yapalım”

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, “Ülkemiz için darbe anlayışını tarihe gömmek için en doğruyu yapalım. Bir eksiklik varsa bunu Meclis’te olağan yöntemlerle giderelim. Bu süreci olumluya çeviremezsek, Anayasa Mahkemesi’ne gitmek...

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2016 17:57
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2016 17:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, “Ülkemiz için darbe anlayışını tarihe gömmek için en doğruyu yapalım. Bir eksiklik varsa bunu Meclis’te olağan yöntemlerle giderelim. Bu süreci olumluya çeviremezsek, Anayasa Mahkemesi’ne gitmek dahil her türlü hukuki hakkımızı kullanacağız” dedi.
CHP’li Çiçek, TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek, askeri okullarda okuyan öğrencilerin sorunlarını dile getirdi. Çiçek, askeri okulların kapatılmasının FETÖ ile mücadele kapsamında olmadığını öne sürerek, “Askeri okullar yüzyıllardır geliyor. Bir gecede her şeyi değiştiriyorlar. Dün Milli Savunma Komisyonu olarak Genelkurmay’ı, Milli Savunma Bakanlığı’nı, Emniyet Genel Müdürlüğü’nü ziyaret ettik. Bir taziye ziyareti, geçmiş olsun ziyaretiydi. Bize söylenen ‘Varsa eksikliklerimiz düzeltiriz’. Getirin Meclis’e, komisyonlarda tartışalım, kurumları, uzmanları dinleyelim. Ülkemiz için darbe anlayışını tarihe gömmek için en doğruyu yapalım. Bir eksiklik varsa bunu Meclis’te olağan yöntemlerle giderelim. Bu süreci olumluya çeviremezsek, Anayasa Mahkemesi’ne gitmek dahil her türlü hukuki hakkımızı kullanacağız. Bu gençler bizim gençlerimiz. Bu gençlere sahip çıksınlar, aksi halde Suriye, Irak olmaktan kurtulamayız. Silahlı Kuvvetler, polis, istihbarat teşkilatı bu ülkenin kurumlarıdır, asla iktidarın, hükümetin kurumları olmayacaktır ” ifadelerini kullandı.
Çiçek, Genelkurmay ve Milli Savunma Bakanı ile görüşmelerine ilişkin soruya, “Kararnameler hazırlanırken, ne karargahın ne de komutanın görüşü sorulmamış. Bunların hepsine itiraz ediyorlar. Ancak sesleri gür çıkmıyor. Yeni bir kararname ile düzeltmeye çalışıyorlar. Yapılan hataları kabul ediyorlar, ‘düzeltelim’ diyorlar” karşılığını verdi.
CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan ise, kanun hükmünde kararnamelerin konu, zaman ve yer ile sınırlı olduğunu ifade ederek, “Hangi konuda ilan edilmişse Olağanüstü Hal, o konu ile sınırlı olarak önlem alınabilir. Liselerdeki, yüksek okullardaki, hap okullarının her birindeki öğrencilerimizin darbe ile somut ilişkisini iddia etmek mümkün değildir. Olağanüstü Hal ilanı ile ilgili herhangi bir faaliyetlerinin topluca belirlenmiş olan durum söz konusu değildir” şeklinde konuştu.
Türkiye Emekli Subaylar Derneği Başkanı Ertuğrul Karakuş da, “Silahlı Kuvvetlerimizin yapısının bozulması, güçsüz hale getirilmesi, Türk milletinin yüz yıl önce mücadelesine döndürme konusuna çevirebilir olayı. Bu topraklarda Türk nüfusu 12 bin 500 yıl önceye dayanır. Bugün emperyalizmin ve siyonizmin yok etmeye çalışması, Büyük Ortadoğu Projesi vardır. Silahlı Kuvvetlerimizi zayıflattığımız takdirde yakın bir zaman sonra bir bahane bulup, Türkiye’nin bombalanması söz konusu olabilir” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.