Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Çiçek: "Temizlenen vücudu ayağa kaldırmak için genç polislere, askerlere, yargıçlara ihtiyacımız var”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, "Temizlenen vücudu ayağa kaldırmak için genç polislere, askerlere, yargıçlara ihtiyacımız var. Bunları yetiştirecek kurumları da bir an önce ayağa kaldırmak, işler hale...

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2016 16:41
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2016 16:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, "Temizlenen vücudu ayağa kaldırmak için genç polislere, askerlere, yargıçlara ihtiyacımız var. Bunları yetiştirecek kurumları da bir an önce ayağa kaldırmak, işler hale getirmek temel amacımızdır" dedi.
TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP İstanbul Milletvekili Çiçek, hükümetin terörist örgütle etkin mücadele edebilmek için Olağanüstü Hal kararının alındığını belirterek, askeri okulların kapatılmasının Anayasa’ya aykırı olduğunu ve Kanun Hükmünde Kararname ile düzenlenebilecek bir konu olmadığını söyledi. Çiçek, "Bunlar 668 ve 669 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile düzenlendi. Bunların düzeltilmesi için Cumhuriyet Halk Partisi olarak sonuna kadar mücadele edeceğiz. Eğer düzeltilmezse Anayasa Mahkemesine gitmek dahil bu konuda mücadele edeceğiz. Milli ordu hiçbir siyasi düşüncenin hizmetçisi veya arka bahçesi olamaz. Gazi Mustafa Kemal’in Türkiye Büyük Millet Meclisinin ordusunun istilalar yapmak, saltanatlar kurmak için asla kullanılmaması direktifi vardır. Bu direktif çerçevesinde Kanun Hükmünde Kararnameleri düzeltmek ve milli orduyu Cumhuriyetin ordusu galine getirmek ve ayağa kaldırmak için Cumhuriyet Halk Partisi olarak mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu konuda yeni haberler çıkıyor. Milli Savunma Üniversitesi kapsamında harp okullarının, askeri okulların açılacağı, bir dönem kayıpla öğrenci alınacağı haberleri var. Bize ulaşmadı. Bu haberlerin doğru olduğu yönündedir. Bunlar ulusal güvenliğimize darbe vuracak çalışmalardır" dedi.
Silahlı Kuvvetlerin, polisin, yargının bünyesindeki kanser mikrobundan temizlendiğini söyleyen Çiçek, "Temizlenen vücudu ayağa kaldırmak için genç polislere, askerlere, yargıçlara ihtiyacımız var. Bunları yetiştirecek kurumları da bir an önce ayağa kaldırmak, işler hale getirmek temel amacımızdır. Bu kapsamda askeri okullar, harp okulu, Harp Akademileri öğrencilerine sivil diploma vererek ’başınızın çaresine bakın’ demek hukuk devletiyle bağdaşmaz" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.