Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Bingöl’den İngiltere’deki AB Referandumu İle İlgili Değerlendirme

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, yapılan referandumda İngiltere halkının AB’den ayrılma kararı vermesine ilişkin, “Tüm dünyada ve Orta Doğu’da yaşanan gelişmeler, bu terörist faaliyetler Batı’da kaygıyla karşılanıyor...

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2016 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2016 12:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, yapılan referandumda İngiltere halkının AB’den ayrılma kararı vermesine ilişkin, “Tüm dünyada ve Orta Doğu’da yaşanan gelişmeler, bu terörist faaliyetler Batı’da kaygıyla karşılanıyor ve sonuçta bu oylamada bu terörist eylemlerin, bu girişimlerin etkisinin olduğunu da gözardı etmemek lazım” dedi.
CHP Amasya İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında İngiltere halkının Avrupa Birliği’nden ayrılma yönünde karar vermesiyle ilgili yöneltilen soru üzerine Avrupa Birliği ile ilgili yapılan oylamada İngiltere halkının aldığı kararın onların iç meselesi olduğunu belirten Tekin Bingöl, İngiltere Başbakanı David Cameron’un istifa kararının da İngiltere’de ciddi bir sorunun ve bir krizin yaşanacağının somut bir örneği olduğunu söyledi. İngiltere’deki gelişmeleri yakından takip edeceklerini belirten Bingöl, “Tüm dünyada ve Orta Doğu’da yaşanan gelişmeler, bu terörist faaliyetler Batı’da kaygıyla karşılanıyor ve sonuçta bu oylamada bu terörist eylemlerin, bu girişimlerin etkisinin olduğunu da gözardı etmemek lazım. Biz de Cumhuriyet Halk Partisi olarak yakından takip ediyoruz. Bu tür oluşturulmuş birliklerin, bu tür sınırların ortadan kaldırıldığı, her türlü dayanışmanın sergilendiği birliklerin yaşatılmasının dünya için yararlı olacağı düşüncesindeyiz. Zira ülkelerin tek başına çok güçlü olması ya da bu emeller, kapitalist emeller, emperyalist emeller taşıyan bir anlayışın hakim kılınması dünyada başka bir takım kaygıların, tehlikelerin ya da olumsuzlukların oluşacağı kaygısına da beraberinde getirir. O açıdan bu tür Avrupa Birliği gibi birliklerin olmasında yarar var diye düşünüyoruz” diye konuştu.
Toplantıya katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Merkez İlçe Başkanı Ali Kilci ve partililerle görüştü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.