Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Bingöl YSK’nın Kararını Değerlendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, YSK’nın bazı bölgelerde sandıkların taşınmasını reddetmesi başta olmak üzere seçimlere ilişkin aldığı kararların doğru olduğunu savunarak, “Siz sandığı taşıyarak...

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2015 18:42
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2015 18:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, YSK’nın bazı bölgelerde sandıkların taşınmasını reddetmesi başta olmak üzere seçimlere ilişkin aldığı kararların doğru olduğunu savunarak, “Siz sandığı taşıyarak sandığı korumuş olacaksınız. Ama kilometrelerce uzaklıktaki vatandaşımızın can güvenliğini sağlamayıp oy kullanmalarını hayata geçiremezseniz bu bir eksiklik” dedi.
CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı, yaklaşan 1 Kasım seçimleri öncesi milletvekili aday tanıtım toplantısı düzenledi. Bir restoranda düzenlenen toplantıya CHP Parti Örgütü ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Nevzat Ercan, milletvekili adayları ve çok sayıda partili katıldı. Kürsüden partililere seslenen Tekin Bingöl, seçimlerde Türkiye genelinde en yüksek oyu almak için bütün CHP teşkilatlarının canla başla çalışması gerektiğini ifade etti.
Programın ardından partililer ile birlikte esnaf ziyareti yapan Bingöl, burada basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı. Bingöl, bir gazetecinin “Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde aldığı kararlara ilişkin CHP olarak seçim güvenliğine dair bir planınız var mı?” sorusu üzerine şu yanıtı verdi:
“YSK’nın aldığı karar doğru bir karar. Çünkü o tür değişikliği yapmak ancak bir anayasa değişikliği ile söz konusu. YSK’nın hangi işleri yapacağı zaten yasa ile belirli, tanımlanmış. YSK seçimleri yapmakla yükümlü, seçim ve sandık güvenliğini gerçekleştirme gibi bir yükümlülüğü yok. O görev tamamen hükümetin, iktidarın görevi ve bunu da yapmak zorunda. Bizim zaten örgütlerimiz yıllar öncesinden bu konuda çok deneyimli. Biz sandık örgütlenmelerimizi Türkiye genelinde gerçekleştirmiştik. Sandık görevlilerimiz belli. Aslında sandık taşıması olsaydı bu beraberinde başka sakıncaları da getirecekti. Mesela böyle bir taşıma halinde siz sandığı taşıyıp sandığı korumuş olacaksınız. Ama kilometrelerce uzaklıktaki vatandaşımızın can güvenliğini sağlamayıp oy kullanmalarını hayata geçiremezseniz bu bir eksiklik. İkincisi, bizim gibi diğer siyasi partilerin de sandık görevlileri o sandık mahallindeki partililer tarafından gerçekleştiriliyor. Sandığı taşıdınız, seçmenin can güvenliğini sağlayıp taşıyamıyorsunuz, üstüne üstün partilerin sandık görevlilerinin de görevlerini layıkıyla yapma şansı da yok. Dolayısı ile bu son derece yanlış bir gelişme olurdu. YSK doğru bir karar almıştır.”
“SURİYE SORUNU ÇIKMADAN ÖNCE BİZ MUTLAKA BU SORUNUN BARIŞÇIL YOLLARLA ÇÖZÜLMESİ GEREKTİĞİNİ BELİRTMİŞTİK”
Bingöl, gazetecilerin geçtiğimiz gün yaşanan Rusya krizini hatırlatması üzerine ise, “Tabi hayat her zaman CHP’yi doğruluyor. Suriye sorunu çıkmadan önce biz mutlaka bu sorunun barışçıl yollarla çözülmesi gerektiğini belirtmiştik. Biz hiçbir ülkenin Türkiye Cumhuriyeti’nin içişlerine karışmasına müsaade etmeyiz. En ufak bu tür girişimde tepkimizi gösteriyoruz. Dolayısıyla bizimle veya başka ülkelerin diğer bir ülkenin içişlerine karışması uygun değil diye ifade ettik. Hatta sayın genel başkanımız o günlerde geniş içerikli bir mektupla o zamanın başbakanı Sayın Erdoğan’a Suriye ile ilgili önerileri de yapmıştı. Ama maalesef CHP dinlenmedi. Bugün bölgede çok ciddi sorunlar var. Türkiye’de 2 milyon 375 bin kayıtlı Suriyeli vatandaş yaşıyor. Onlar tabi ki sıkıntı içerisinde yaşıyorlar. Suriye’de barış tesis edilirse bu sorunlar azalacaktır. Ortadoğu’da da yeni problemlerin çıkmasına engel olacaktır. Ortadoğu’da sadece Suriye’de değil, oranın birçok bölgesiyle ilgili birçok ülkenin hesapları var. Ama önemli olan o bölgede birilerinin hesaplarına alet olmadan o ülkelerin barışın, kardeşliğin duyguları içerisinde yaşamlarını sürdürmeleri ve hayatlarını devam ettirmeleri. Ve dediğim gibi Suriye sorunu yanlış dış politika eseridir. Bu dış politika sürdüğü sürece de bu sorunların çözüleceği yoktur. Bizim yaptığımız öneriler dikkate alınsaydı bugün Suriye sorunu diye bir şey olmayacaktı” dedi.
Bingöl, açıklamalarının ardından esnaf ziyaretine devam etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.