Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Bingöl: "Türkiye, ’İyi Yönetilmiyor’ Dönemini Aştı, Artık Yönetilmiyor"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Türkiye’nin, kötü bir siyasi anlayışın elinde her geçen gün büyüyen sıkıntılarla, acılarla iç içe geçmiş durumda olduğunu öne sürerek, "Türkiye, zaman zaman siyasetçilerin ifade ettiği...

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2016 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2016 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Türkiye’nin, kötü bir siyasi anlayışın elinde her geçen gün büyüyen sıkıntılarla, acılarla iç içe geçmiş durumda olduğunu öne sürerek, "Türkiye, zaman zaman siyasetçilerin ifade ettiği gibi ’iyi yönetilmiyor’ dönemini aşmıştır. Türkiye artık hiçbir şekilde yönetilmiyor" dedi.
CHP’nin Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, partilileriyle bir dizi çalışma yapmak üzere Mersin’e geldi. CHP il binası önünde partililer tarafından karşılanan Bingöl ve Torun’a, CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin Milletvekilleri Aytuğ Atıcı ve Serdal Kuyucuoğlu ile CHP’li Mezitli Belediye Başkanı Neşat Tarhan ve Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç de eşlik etti.
İl binasında basın toplantısı düzenleyerek gündemi değerlendiren Genel Başkan Yardımcıları Bingöl ve Torun, Türkiye’nin iyi yönetilmediğini ve daha kötü bir sürece doğru evrildiğini öne sürdü. Konuşmalarına, dün Mardin’in Nusaybin ilçesindeki operasyonda Mersinli Yüzbaşı Halil Özdemir’in şehit olmasına değinerek başlayan Genel Başkan Yardımcıları, hemen her gün gelen şehit haberleri nedeniyle içlerinin kanadığını ve büyük acı duyduklarını belirterek, bunun artık dayanılmayacak bir hale dönüştüğünü vurguladı.
"TÜRKİYE, ’İYİ YÖNETİLMİYOR’ DÖNEMİNİ AŞTI, ARTIK HİÇBİR ŞEKİLDE YÖNETİLMİYOR"
Mersin’in daha birkaç gün önce bir şehidini uğurladığını dile getiren Tekin Bingöl, daha onun toprağına akıtılan gözyaşları kurumadan Mersin’in yeni bir şehit haberiyle sarsıldığını söyledi. Yaşananlardan hükümeti sorumlu tutan Bingöl, "Türkiye, zaman zaman siyasetçilerin ifade ettiği gibi ’iyi yönetilmiyor’ dönemini aşmıştır. Türkiye artık hiçbir şekilde yönetilmiyor. Kötü bir siyasi anlayışın elinde her geçen gün büyüyen sıkıntılarla, acılarla iç içe geçmiş durumda" diye konuştu.
"DÜZCE İL BAŞKANIMIZA YAPILAN SALDIRININ HESABINI SORACAĞIZ"
CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan’ın geçtiğimiz cumartesi günü uğradığı saldırıya değinen Bingöl, Tozan’ın planlı bir saldırıya maruz kaldığını iddia etti. Olayın sıradan bir olay olmadığının altını çizen Bingöl, geçmişte de CHP’nin genel başkanlarına suikastlar düzenlendiğini, o karanlık günlerde 250’nin üzerinde CHP’li il, ilçe başkanı, milletvekili ve üyenin faşist saldırılar sonucunda katledildiğini dile getirdi. Bunların hiç birinin CHP’lileri yıldırmaya, korkutmaya, geri adım atmaya yetmediğini vurgulan Bingöl, "Bugün aynı tezgahlar oynanıyor. Düzce’deki olay bunun bir benzeridir. Akıllarınca senaryolar hazırlayarak, kameraları bile planlayıp, orada konuşlandırıp bir saldırı düzenliyorlar. Bu planın arkası var. Bu saldırı, sadece birkaç kendini bilmez, suç dosyası kabarık lümpenlerin yaptığı bir iş değildir. Bu saldırı, suçluların telaşı içinde olanların planladığı bir saldırıdır. Bunun hesabını soracağız" ifadelerini kullandı.
"TÜRKİYE, AKP İKTİDARI ELİYLE YALNIZLAŞTIRILDI, İTİBARSIZLAŞTIRILDI"
Türkiye’de artık gündemin gün içinde bile birkaç kez değiştiğine işaret eden Bingöl, Türkiye’nin bu hale gelmesinin sorumlusunun da hükümet olduğunu öne sürdü. 14 yıl önce Türkiye’nin içinde bulunduğu koşulların AK Parti’yi tek başına iktidar yaptığını belirten Bingöl, şunları söyledi:
"İlk yıllarda çok popülist bir anlayışla iktidar olanlar bir süre sonra gerçek yüzlerini göstermeye başladılar. Her geçen gün Cumhuriyet değerlerini yok eden bir anlayışın giderek hayata geçirildiği bir iktidarla karşı karşıya kaldık. Kafalarında bir tek şey var; artık fütursuzca yaptıkları eylemlerde, konuşmalarında kafalarında yıllar önce yazdıklarını nasıl hayata geçirdiklerini bir bir sergilemeye başladılar. Türkiye, AKP iktidarı eliyle yalnızlaştırıldı ve maalesef içimiz kan akarak söylüyoruz itibarsızlaştırıldı. Benim güzel ülkemin güzel insanları artık yeryüzünde yalnızlar. Daha da vahimi, hiçbir komşusuyla iyi ilişkiler olmayan, müthiş gerginlikler yaşayan ve çatışma ortamının içinde olan bir Türkiye manzarasıyla karşı karşıyayız. Bütün bunlar o zihniyetin, o gerici anlayışın ürünüdür. Kabadayılıkla ülke yönetilmez. Ülke akılla ve bilimle yönetilir. Ama bu iktidar bilimi tümüyle yok sayan, gerici eğitim politikalarıyla Türkiye’deki çocuklarımız ve gençlerimizi çağdaş dünyadan, bilimden uzaklaştıran bir anlayışla eğitimi planlamaya çalıştılar."
Türkiye’nin bu gidişinden asla memnun olmadıklarını ifade eden Bingöl, olumsuzlukları bile içleri kan ağlayarak söylediklerini kaydetti. İktidarın, sadece kendi siyasi ikballerini gerçekleştirmek adına yol ve yöntemler uyguladığını, yönetilemeyen bir ülkenin sorunlarının her geçen gün bu iktidar eliyle daha da kötüleşeceğini, Türkiye’nin daha sıkıntılı bir sürece doğru evrileceğini ileri süren Bingöl, bunun üstesinden artık kaçınılmaz olarak sadece CHP iktidarıyla gelebileceklerini vurguladı.
"BÜTÜN ÜLKEMİZ HER AN TERÖR TEHDİDİ ALTINDA"
Genel Başkan Yardımcısı Torun da her sabah aldıkları şehit haberleriyle içlerinin kanadığını dile getirerek, sadece Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun terör altında olmadığının altını çizdi.
"Bütün ülkemiz her an terör tehdidi altında" diyen Torun, "Artık terörden başka bir şeyi konuşamaz olduk. Ülkenin başka problemleri olmasına rağmen, içinde bulunduğu durum her geçen gün farklı konuları gündeme getirmesine rağmen, en önceliğimiz terör. İnsan canının söz konusu olduğu bir yerde başka bir şeyden de bahsetmek çok mümkün değil. Artık her gün taziye dilemekten, her gün bu göz yaşını akıtmaktan bıktık. Bunun artık son bulması lazım. Sonlandırmak için de ne gerekiyorsa biz CHP olarak her zaman olduğu gibi taşın altına gövdemizi bile koymaya hazırız. Ama mevcut iktidar maalesef hiçbir çözüme, hiçbir öneriye yaklaşmıyor. ’Milli irade’ diyerek sadece kendi kararlarını dayatıyor, sonuçta o da bizler gibi taziye diliyor ve sorumluların bulunmasıyla ilgili dilek ve temennide bulunuyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değil" şeklinde konuştu.
Artık şehir terörlerinin de başladığını, Düzce’de CHP İl Başkanı’na yapılan menfur saldırının kabul edilir bir tarafı olmadığını kaydeden Torun, bu konunun takipçisi olacaklarını ve asla peşini bırakmayacaklarını söyledi.
"TÜRKİYE TOPYEKUN UÇURUMA DOĞRU GİDİYOR"
"Her olaydan kendisini sütten çıkmış ak kaşık gibi aklayarak, her olayın, başımıza gelen her felaketin, yaşadığımız her olumsuzluğun sorumlusu sanki kendisi değilmiş gibi hep başka yerde sorumlular arayan bir yapıyla karşı karşıyayız" diyen Torun, Karaman’da 45 çocuğun tacize uğraması olayına işaret etti. Torun, "Bir çocuk istismarıyla ilgili bile yaşanan konuyu o kadar sıradanlaştırdılar, o kadar basitleştirdiler ki, hemen Türkiye gündeminden çıkararak hiçbir şey olmamış gibi davranıyorlar. Bunlar sürekli gündemi değiştirerek unutturuyorlar her şeyi bize. Bir olayı diğer bir olayla kapatmaya çalışıyorlar ve biz bu ülkede hiçbir şey olmamış gibi hayatımıza devam ediyoruz. Ülke, her anlamda olumsuzluğun içinde. Bu hükümetin hiçbir artısı yok. Türkiye topyekun karanlığa, uçuruma doğru gidiyor ve bu ülkeyi yönetenler sadece kendi iktidarlarının devam peşinde. Bu gidişe ’dur’ demeliyiz. Bu hükümetten bir an önce kurtulalım" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.