Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Berberoğlu’ndan Hakkındaki İddialara Yanıt

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, "Can Dündar ve Erdem Gül’ün yargılandığı haberle ilgili duruş ve görüşüm çok bariz ortadadır, değişmedi, asla değişmeyecek. Eski bir gazeteci ve siyasetçi sıfatıyla bu haberin tüm sorumluluğunu...

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2016 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2016 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, "Can Dündar ve Erdem Gül’ün yargılandığı haberle ilgili duruş ve görüşüm çok bariz ortadadır, değişmedi, asla değişmeyecek. Eski bir gazeteci ve siyasetçi sıfatıyla bu haberin tüm sorumluluğunu üstlenmeye hazırım" dedi.
Berberoğlu, Meclis basın girişinde "Can Dündar’ın Cumhuriyet Gazetesi’ne manşet yaptığı MİT TIR’larına ait görüntüleri servis ettiği" iddiasına yanıt verdi. Havuz medyasında kendisiyle ilgili çıkan haberleri okuduğunu söyleyen Berberoğlu, "Bu haberler tek bir kaynaktan çıkmakla kalmıyor, tek elden yazılmış gibi. Benimle alakalı haberde seçilen fotoğraf bile aynı. Haberde konu edilen Can Dündar ve Erdem Gül’ün yargılandığı haberle ilgili duruş ve görüşüm çok bariz ortadadır, değişmedi, asla değişmeyecek. Eski bir gazeteci ve siyasetçi sıfatıyla bu haberin tüm sorumluluğunu üstlenmeye hazırım. Çünkü bu haber öyle bir haber ki, doğruluğunu kimse tartışmıyor ama ve lakin bu haberden bir suç üretilmeye çalışılıyor. Bence tam tersine bu haber hangi gazeteciye gelirse yazılır, paylaşılır, basılır" dedi.
Berberoğlu, telefon sinyalinin Cumhuriyet Gazetesi’nin bulunduğu yere yakın bir bölgede tespit edildiğine ve Can Dündar ile kendisinin telefon görüşmesine ilişkin, "Ben 30 küsur yıllık bir gazeteciyim. O tarihte ilaveten Cumhuriyet Halk Partisi’nin Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısıyım. Benim herhangi bir televizyoncu, gazeteci ya da ajans muhabiri ya da medya mensubu ile görüşmemden daha doğal ne olabilir ki. Ama bu görüşmeler her defasında haber kaynağı sıfatıyla yapılmaz. Bazen meslektaşlar bir araya gelir, eski meslektaşlar bir araya gelir, çay içilir, desteğe gidilir. Bu dosyada tanık veya sanık sıfatıyla adım geçmemekle birlikte telefonumun sorgulandığı ortadadır. Eğer bu sorgu doğruysa ve eğer polis marifetiyle yapıldıysa, İçişleri Bakanlığı’nın, savcının bilgisi ve onayı varsa Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu’nu göreve davet ediyorum. Çünkü TBMM’de dokunulmazlığı devam eden milletvekiliyim. Kimsede bu yetki yoktur. Aynı konuda Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’nın görüşünü de merak ediyorum" ifadelerini kullandı.
Bazı medya kuruluşları, Berberoğlu’nun Can Dündar ve Erdem Gül’e MİT TIR’ları görüntülerini verdiğini iddia etmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.