Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Bekaroğlu Özürlülerin Sorunlarını Meclis’e Taşıdı

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen torba tasarıda yaşlılara tanınacak hakların engellilere de tanınmasını istedi.CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, engelli vatandaşlar ile birlikte parlamentoda...

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2016 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2016 13:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen torba tasarıda yaşlılara tanınacak hakların engellilere de tanınmasını istedi.
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, engelli vatandaşlar ile birlikte parlamentoda düzenlediği basın toplantısında TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen torba tasarıda yaşlılara tanınacak hakların engellilere de tanınması gerektiğini belirtti. Bekaroğlu, “Yaşlılık, engellilik veya başka nedenle iş bulamıyorsa o insan insanca yaşayacağı gelire kavuşması en doğal hakkıdır. Yardım, lütuf değil" dedi.
65 yaşını dolduranların ve engellilerin birer birey olduğunu ve bu kişilere çok az yardım yapıldığını kaydeden Bekaroğlu, bütün aile gelirleri hesaplanarak verilen yardımın sadece kişilerin kendi gelirleri hesaplanarak, asgari ücretin yarısının ölçü alınarak verilmesi gerektiğini söyledi.
Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı Turan Hançerli ise, 2013’te yapılan değişiklikle 2022 sayılı Yasa’da büyük bir yanlışlık yapıldığını, on binlerce engellinin maaşının kesildiğini, ödenen maaşların faiziyle geri alındığını kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.