Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Balbay’dan ’Terör’ Yorumu

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Zonguldak’ta partililerle buluştu. Terörün uluslararası alanda oyuncak haline geldiğini söyleyen Balbay, “Uluslararası kurumlar, uluslararası kimi küresel aktörler kendi yapmak istediklerini terör örgütlerine...

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2016 15:47
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2016 15:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Zonguldak’ta partililerle buluştu. Terörün uluslararası alanda oyuncak haline geldiğini söyleyen Balbay, “Uluslararası kurumlar, uluslararası kimi küresel aktörler kendi yapmak istediklerini terör örgütlerine yaptırır hale geldiler. O nedenle ülkede bütünlük ve teröre karşı birliktelik çok önemlidir” diye konuştu.
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, bir dizi ziyaret ve söyleşi için Zonguldak’a geldi. CHP İl Başkanlığı’nda partililerle buluşan Balbay, burada basın toplantısı düzenledi. Gazetecilere, terörle mücadele ile ilgili değerlendirmede bulunan Mustafa Balbay, “Türklerin tarihinde esaret yoktur, cesaret vardır. Türklerin tarihinde emperyalizme boyun eğmek yoktur, ona karşı direnmek vardır. Hele hele terör örgütleri hiçbir şekilde Türkiye’yi kendi kafalarındaki hedefe ulaştıramazlar. Ama maalesef karanlık bir dönemin içerisindeyiz. Soğuk savaşın ardından dünya karanlık bir savaş evresine girdi. Terör örgütleri her ülkenin kullanabildiği, büyük gücün kullanabildiği bir oyuncak haline gelmiştir. PKK bugün bölgede, Suriye’de ABD ile kol kola, Irak’ta Barzani ile derken uluslararası planların bir parçası haline gelmiştir. Canımızı yakıyor, şehitlerimize yanıyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına başsağlığı diliyorum ki yakınları hepimiziz, 79 milyondur” dedi.
“TERÖRLE MÜCADELEYİ KAZANACAĞIZ”
Terörle mücadelenin birinci boyutunun ülkede en geniş kesimlerin ittifaklarının sağlanması olduğuna dikkat çeken Balbay, “Biz bu terörle mücadeleyi kazanacağız. Ama terörle mücadelenin birinci boyutu ülkede en geniş kesimlerin ittifakını sağlamaktır. En geniş kesimlerle teröre karşı bir araya gelebilmektir. Çünkü terör uluslararası alanda bir oyuncak haline geldi. Uluslararası kurumlar, uluslararası kimi küresel aktörler kendi yapmak istediklerini terör örgütlerine yaptırır hale geldiler. O nedenle ülkede bütünlük ve teröre karşı birliktelik çok önemlidir” şeklinde devam etti.
“CHP BU ÜLKENİN SİGORTASIDIR”
Ana muhalefet liderine yönelik camide saldırı düzenlendiğini anlatan Balbay, şöyle dedi:
“Siz bunu yapmak yerine terör örgütüyle mücadeleyi siyasal başarı için bir silah haline getirmeye kalkarsanız, siz bunu yapmak yerine ana muhalefet liderine yönelik; camide en kutsal yerde ve en ortak değerlerimizin buluştuğu noktada bir saldırı düzenlerseniz bu terör örgütüyle mücadele olmaz. Terör örgütüyle mücadele olmaz. Terör örgütüyle mücadeleyi çok ahlaksız bir mücadelenin, hedefin parçası haline getirmek olur. Bunun altını ayrıca çizmek istiyorum. Genel Başkanımıza yönelik saldırı Türkiye’nin temel değerlerine, cumhuriyetin temel değerlerine ve parlamentoya dönük bir saldırıdır. Biz bunu şiddetle kınıyoruz. CHP, muhalefette bile olsa bu ülkenin sigortasıdır.”
“YOLSUZLUKLARI DEŞİFRE ETMEYE ÇALIŞIYORUZ”
Partililerin yolsuzluklar yapıldığı iddialarına ilişkin sorularını yanıtlayan Balbay, kutlanan resmi bayramların unutturulmaya çalışıldığını öne sürerek şöyle devam etti:
“Yolsuzluklar, toplumun vicdanında yer ettiği kadar. Demokrasilerde halka kızılmaz. Tabii ki halk dalkavukluğu da yapılmaz. Doğruyu da söylemek adım adım da yönlendirmek gerekir. Ama şu anda Türkiye’de yolsuzluk yapan kişilere, kurumlara biz bütün gücümüzle deşifre etmeye çalışıyoruz. 2003 yılındaki 19 Mayıs Bayramı’nda dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik; ‘Bu bayramları biz niye kutluyoruz. Resmi devlet töreni gibi oluyor, halk kutlasın’ dedi. Niyeti şuydu, ‘Devlet kutlamasın, halk kutlasın.’ Halk da kutlamaz, angarya gelir. ‘Böylece unuttururuz’ dediler. Unutturabildiler mi? Biraz gücümüzü de görelim. Göreceksiniz şahlanacağız, bu işin peşini bırakmayacağız.”
“ŞURADA (KALBİMDE) BÜYÜK BİR MEZARLIK VAR”
Silivri’de tutuklu kaldığı günlerin hatırlatılması üzerine elini kalbine götüren Balbay, “Hesabını soracağız. İktidarda sormak lazım. Şu anda bizim birinci sorumluluğumuz yaşadığımızın hesabını sorulması için bu toplumun bu halkın özlediği iktidarın gelmesidir. Önceliği ona verdik. Şuramda büyük bir mezarlık var. Aynı zamanda da büyük bir volkan var. Bütün onlarla birlikte yaşıyoruz. Ama bir de bu ülkenin önceliği var. Biz bu ülkede bu mücadelenin bir ucundan tuttuk, şimdi o mücadeleyi başarıya ulaştırma zorunluluğu olan insanlarız. Bakın dün bizim aleyhimize manşetler atanlar hakkında bu gün iddianameler düzenlendi. Ama hala yürüyen benim, onların beter olsunlar değil adil yargılansınlar. İçimdeki duygu o” diye konuştu.
Balbay, basın toplantısının ardından parti binasından ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.