Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Atıcı, Tarsus’a Üniversite Kurulması İçin Kanun Teklifi Verdi

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, tarihte üniversiteler kenti olarak bilinmesine rağmen Tarsus’ta üniversite kurulmasının bugüne kadar ihmal edildiğini belirterek, Tarsus ilçesine bir üniversite kurulması için kanun teklifi verdi.CHP’li...

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2016 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2016 16:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, tarihte üniversiteler kenti olarak bilinmesine rağmen Tarsus’ta üniversite kurulmasının bugüne kadar ihmal edildiğini belirterek, Tarsus ilçesine bir üniversite kurulması için kanun teklifi verdi.
CHP’li Atıcı, TBMM Başkanlığına sunduğu Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile Tarsus’a, Tarsus Üniversitesi adıyla bir üniversite kurulmasını istedi. Kanun teklifinde, kurulacak üniversitenin bölümlerinden akademik personeline kadar ayrıntılara yer veren Atıcı, teklifin gerekçesinde, 8 bin yıllık zengin bir tarihe sahip olan Tarsus’un 2015 yılı nüfusuna göre 326 bin nüfusu ile 54 ilden daha büyük olduğunu kaydetti. Gerekçede, “Tarihte üniversiteler kenti olarak bilinmesine rağmen Tarsus’ta üniversite kurulması bugüne kadar ihmal edilmiştir” diyen Atıcı, Tarsus’a hak ettiği üniversitenin kurulması ile hem Tarsus’ta hem de Mersin’de katma değerin artacağını vurguladı. Atıcı, kanun teklifinin gerekçesinde şu ifadelere yer verdi:
“Yüksek Tarım Teknolojileri Fakültesi, Güneş Enerjisi Enstitüsü ve Havacılık Yüksekokulu başta olmak üzere, evrensel teknolojik değişim üniversitede kurulacak diğer bölümlerle Tarsus’a ve bölgeye taşınacaktır. Böylece tarım, turizm ve teknoloji uluslararası çağdaş ticaret yöntemleri ile birleştiğinde halkımızın refahına önemli katkı sunacaktır. Denizi, verimli ovası ve dağları ile Tarsus, kurulacak üniversitesi ile çağdaş yöntemle bilim ışığında daha hızlı kalkınacak ve halkın refahı artacaktır. Bu gerekçelerle Tarsus Üniversitesi kurulması teklif edilmiştir.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.