Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP'li Aksünger: İzmir'deki operasyonda hukuk yerlerde sürünüyor

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, İzmir Limanı'nda rüşvet ve yolsuzluğu mahkeme kararıyla belgeleyen polislerin gözaltına alınmasıyla aslında hukukun ayaklar altına alındığını söyledi. Son gelişmeleri Cihan Haber Ajansı'na değerlendiren...

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2014 14:48
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2014 14:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, İzmir Limanı'nda rüşvet ve yolsuzluğu mahkeme kararıyla belgeleyen polislerin gözaltına alınmasıyla aslında hukukun ayaklar altına alındığını söyledi. Son gelişmeleri Cihan Haber Ajansı'na değerlendiren CHP’li vekil, bu olayların aslında Türkiye'de hukukun bittiğinin en bariz göstergesi olduğunu kaydetti.

'TÜRKİYE'DE HUKUK, ÇOK FLU BİR ORTAMA GİRDİ'

Son beş yılda yaşanan birçok gelişmenin hukukta ciddi yaralar açtığını aktaran Aksünger, “Türkiye'de hukuk, çok flu bir ortama girdi. Hukukun tarifinin yapılması lazım. Şu anda hukukun, yargının kendisinde bir güven problemi var ama işleyiş olarak kolluk kuvvetlerinin, yeri geldiğinde hukukun verdiği kararları da dinlemediğini gördük. Bazılarında yukarıdan gelen talimatlarla bu işin olduğunu gördük. Bu olaylar tamamı yaşam alanlarında yapılıyor. Bu son olaylar, hangi kesime ve kime yapıldığının ayrımı olmadan yapılıyor. Şu anda herkesime karşı bir bastırma, sindirme ve sivil diktatörlük üzerinden bir uygulama var.” dedi.

'BAŞBAKAN KENDİSİNDEN OLMAYANLARA MOBBİNG UYGULUYOR'

AK Parti hükümetinin intikam duygusuyla hareket ettiğini belirten Aksünger, “17-25 Aralık yolsuzluk operasyonunun kendilerince birileri tarafından dizayn edildiğini düşünülerek intikam duygusuyla yapılan bu olaylar, daha önce de Gezi olaylarıyla bir sürü insan aynı şekilde mağdur edildi. Ergenekon da, Balyoz da, KCK da şurada burada yapıldı. Şu anda hukuk, keyfi uygulamalar üzerinden gidiyor. Başbakan'ın şu anda aslında oturduğu koltuk bile belli değil. Tartışılan bir konudur. Türkiye gerçekten bir başbakan tarafından yönetilmiyor durumundadır. Hukuksal olarak öyle, Anayasa'ya göre öyle ama ne yazık ki adam o koltuktan aşağıya inmiyor. Bir sürü koltuğu da beraberinde götürmek istiyor. Ona benzer bir sürü koltuğu da elinde tutuyor. Kolluk kuvvetlerinden kendine yakın olmadığını, kimin ne olduğu da önemli değil, kendisinin bilmediği herkesi ya tasfiye etme sürecinde veyahut da mobbing uygulamalarıyla kontrol altında tutma gibi bir girişim içerisinde. Bunu kurumların içerisinde de görüyoruz. Bundan önceki son beş yıl içerisinde yapılan bütün operasyonların hepsinde bir hukuksuzluk kavramı herkes tarafından biliniyor. Dillendirildiği için hukuk bence şu anda yerlerde sürünen bir halde.” şeklinde konuştu.

'HİÇ KİMSENİN HUKUK ALTINDA BİR GÜVENLİĞİ MEVCUT DEĞİL'

Türk hukuk sisteminin dünya kamuoyunda olumsuz raporlarla anılmaya başladığını aktaran Aksünger, “Dünya kamuoyu da bunu biliyor. Bir sürü raporlar çıkıyor. Birleşmiş Milletler'in, az gelişmiş ve çok gelişmiş ülkeler raporlarında olduğu gibi. Avrupa'a demokrasiyi içselleştirmiş hem devletler tarafından hem de sivil toplum kuruluşları tarafından yayımlanan raporlarda, Türkiye’nin nasıl bir garabet yaşadığı şu anda ortada. Ben bunların hepsinin bir husumet tarafından yapıldığını düşünüyorum. Bu süreçler geçiştirilemez. Türkiye'de artık devletle millet arasındaki çok ayyukaya çıkmış bir nüans problemi, gerçekten toplumu çok ciddi yaralıyor. Hiç kimsenin hukuk altında bir güvenliği mevcut değil. Yani kim, niye dinlenir? Kim, niye gözaltına alınır? Bunların açıklamaları yok. Birisi çıkıp bunların cevabını meydanlarda veriyor. Başbakan çıkıyor meydanlarda, 'şunu yaptık, bunu yaptık' diyor. Yani aslında yasama, yürütme ve yargı denilen bu güçler ayrılığı ilkesi ortadan çoktan kalkmış durumda. Bir sivil diktanın üstünde yürüyoruz. Biriyle ilgili bir şey yapıldığı zaman Başbakan buna, gidip alanlarda kendi kitlesine cevap veriyor. Havuz medyasıyla halka dayanağını buradan göstererek ikna etmeye çalışıyor. Bu, hukukun bittiğinin en açık göstergesidir.” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.