Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP'li Akova, Balıkesir'deki arsenikli suyu Başbakan Davutoğlu'na sordu

CHP Milletvekili Ayşe Nedret Akova, Balıkesir'de arsenik, nitrat ve nitritli su kullanmak zorunda kalan mahallelerle ilgili sıkıntıyı Meclis gündemine taşıdı. Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle...

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2014 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2014 16:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP'li Akova, Balıkesir'deki arsenikli suyu Başbakan Davutoğlu'na sordu
CHP Milletvekili Ayşe Nedret Akova, Balıkesir'de arsenik, nitrat ve nitritli su kullanmak zorunda kalan mahallelerle ilgili sıkıntıyı Meclis gündemine taşıdı. Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle bir soru önergesi verdi.

Balıkesir'de çevre kirliliğine yönelik kaygı verici gelişmeler olduğunu belirten Milletvekili Akova, "Çok fazla maden şirketine işletme, arama ve çıkarma izni verilmesi ve bunun çevre ve insan sağlığına zarar verilmeden yapılmasının sağlanmasında idari zafiyetlerin bulunması, uzun dönemde kaynak sularının ve sonuçta çevre, insan ve hayvan sağlığının birçok riskle karşı karşıya kalmasına sebep olmaktadır. BASKİ Genel Kurulu kasım ayı toplantısında Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, 'Şu anda 890 kırsal mahalle var. Bu 890 kırsal mahallenin hiçbirinin arıtması yok. Hepsi dere deşarj. İçme suları arsenikli olan var, nitratlı olan var, nitritli olan var. Bütün ilçelerin su analizlerini de yaptırıyoruz. Arsenik anlamında sıkıntılar var. Baktığımız zaman Balıkesir'de 60 mahallede arsenikli su var.' diye açıklama yapmıştır." dedi.

Akova, önergesinde Başbakan Davutoğlu'na şu soruları yöneltti: "Balıkesir'in hangi mahallelerinde vatandaşlar arsenikli su kullanmaktadır? Balıkesir'de içme suları nitratlı ve nitritli olan yerler nerelerdir? Balıkesir'de su kaynaklarının kirlendiği ve zehirli olduğu ile ilgili gerekli araştırmalar yapılmış mıdır? Bölgede yaşayan vatandaşların yaşam hakkının tehdit edilmesine karşı ne gibi önlemler alınacaktır? Bu konuda şimdiye kadar ivedi olarak gerekli çalışmalar neden yapılmamıştır? Bölgede suyun kirliliğine sebep olacak tehditler nelerdir? Su kirliliğinin önlenmesi için ne gibi çalışmalar yapılacaktır? Balıkesir'de içme sularının kirlenmesine kimler neden olmuştur ve bu kirliliğe sebep olanlar hakkında ne gibi işlemler yapılacaktır? Bölgenin su kaynaklarını tehdit eden maden faaliyetleri neden onaylanmaktadır? Önemli tarım arazilerinin olduğu ve tarımsal üretimin gerçekleştiği bölgenin tarımsal arazileri de zehirli sularla sulanmakta mıdır?"
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.