Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP'li Akkaya: Bu hükümet işçi düşmanı ve grev kırıcıdır

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, metal işçileri grevinin Bakanlar Kurulu tarafından ertelenmesine "Bu hükümet işçi düşmanı ve grev kırıcıdır." diye tepki gösterdi.Akkaya, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Metal...

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2015 16:34
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2015 16:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, metal işçileri grevinin Bakanlar Kurulu tarafından ertelenmesine "Bu hükümet işçi düşmanı ve grev kırıcıdır." diye tepki gösterdi.

Akkaya, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Metal işçilerinin 29 Ocak tarihinde 10 ilde 22 fabrikada başlayan yasal grevleri, Bakanlar Kurulu'nun kararıyla 60 gün süreyle ertelenmiştir. 12 Eylül hukukunu kaldıracağız söylemiyle milleti kandıranlar, 12 Eylül'ü aratmamakta ve işçi ve emekçiler için her gün yeni saldırılarına devam etmektedirler. Grev hakkı işçilerin temel haklarından birisidir. Grev hakkını kullanan metal işçilerine yönelik bu tavır açıkça AKP'nin işçi düşmanlığını ve grev kırıcılığını tescillemektedir. Grevleri ertelemek grev hakkına darbedir. AKP darbeci olduğunu bir kez daha göstermiştir. Yurt dışında, demokrasiden söz eden AKP hükümeti demokrasinin olmazsa olmaz haklarına bir bir saldırmakta, yasakçı, baskıcı, otoriter zihniyetini emekçilere dayatmaktadır. Cam işçilerinden, maden işçilerinden sonra metal işçilerinin yasal grevlerini yasaklayarak işçiye, hak ve özgürlüklere, örgütlü topluma, ekmeğe, düşman olduğunu bir kez daha gösteren AKP ve zihniyeti 12 Eylül'ün zihniyeti gibi tarih ve toplum önünde hesap vermekten kaçamayacaktır."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.