Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Ağbaba: Bu seçim hükümeti değil, gayrimeşru bir hükümettir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Bu hükümet seçim hükümeti değildir. Gayrimeşru bir hükümettir. Kaçak Saray’ın atadığı bir hükümettir. Bu nedenle bu hükümete bakan vermedik.”...

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2015 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2015 13:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Bu hükümet seçim hükümeti değildir. Gayrimeşru bir hükümettir. Kaçak Saray’ın atadığı bir hükümettir. Bu nedenle bu hükümete bakan vermedik.” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, Arguvan ilçesine bağlı Karahöyük, Kuyudere, Koçak, Konakbaşı, Koyuncu ve Çayırlı mahalleleri ile Arapgir ilçesine bağlı Çakırsu mahallesini ziyaret etti. Hükümete bakan vermediklerinin altını çizen Ağbaba, bunun gayrimeşru bir hükümet olduğunu ifade etti. Ağbaba, konuşmasına şöyle devam etti: “Çünkü bu gayrimeşru bir hükümettir. Seçim hükümeti değildir. Kaçak Saray’ın atadığı bir hükümettir. İçişleri Bakanı kim? İstanbul Emniyet Müdürü. Apar topar Aksaray’dan İstanbul’a getirildi. 17-25 Aralık’ta ortaya çıkan pislikleri, hırsızlıkları kapatmak için İstanbul Emniyet Müdürü yapıldı. Şimdi de İçişleri Bakanı yapıldı. Bu hükümet Ahmet Davutoğlu tarafından değil Tayyip Erdoğan tarafından kurulmuştur.”

MHP HER ŞEYE 'YOK' DEDİ

Ağbaba, ziyaretler esnasında yaptığı konuşmalarda, “7 Haziran’ın hemen ardından Cumhurbaşkanı 3-5 gün konuşmayınca Türkiye’ye bir huzur geldi. Bu süreci en iyi yöneten CHP, en iyi yöneten lider de Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Türkiye kamuoyuyla koalisyon için farklı alternatifleri ortaya koyduk. Herkesin ortak önerisi olan mazotun bin 500 lira olması, emekliye 2 maaş verilmesi, asgari ücretin bin 500 lira olması gibi halkın beklentilerini karşılayacak icraatlar yaparız dedik.” diye konuştu.

Her türlü öneriye açık olduklarını ifade eden Ağbaba, MHP’nin her şeye yok dediğini vurguladı. İnisiyatifin MHP eliyle AK Parti’ye, Tayyip Erdoğan’a teslim edildiğini söyleyen Ağbaba, “Erdoğan başından beri koalisyon istemiyordu. Korkusu oğlu Bilal Erdoğan, korkusu kendisi. Bu yüzden CHP’li bir hükümete izin vermedi. AKP, Recep Tayyip Erdoğan ne derse onu yapıyor. Koalisyon hükümetini Davutoğlu kuramayınca, en çok oyu alan ikinci partiye görev vermesi gerekiyordu. Ama Beştepe’nin yolunu bilmeyenlere hükümet kurma görevi vermem diyerek bir sivil darbe yaptı.” dedi.

AKP’NİN OYU İYİCE DÜŞÜYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba konuşmasının sonunda şu ifadeleri kullandı: “Birçok anne baba çocuklarını askere göndermekte tedirginlik yaşıyor. Osmaniye de bir anne, bu bir savaşsa hep beraber savaşalım, değilse bizim neden çocuklarımız ölüyor? diyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘Sen seçimi kazanamadın diye ülkeyi ateşe atıyorsun’ diyor. Akan kanın tek sorumlusu Tayyip Erdoğan’dır.1 Kasım’da AKP’nin oyu iyice düşecek. Cumhurbaşkanı istese de istemese de Cumhuriyet Halk Partisi iktidara gelecek. O görevi CHP’ye verecek. Ortadoğu’ya barış gelecek. Suriye’ye, Irak’a barış gelecekse, bu CHP İktidarıyla sağlanacak. AKP bölgede daha fazla kan akmasına sebep olur. Oluyor. IŞİD büyüdüyse, Türkiye topraklarında var olduysa Devletin eliyle yapıldı. IŞİD’i besleyip büyüten AKP’dir, Tayyip Erdoğan’dır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.