Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP'li Ağbaba: Aleviler için seçim yatırımından öte adım atılmayacağı anlaşıldı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Tunceli’yi ziyaretine ilişkin, “Meydanlarda Alevileri yuhalatan, Alevi gençleri sokaklarda katleden, cemevlerine ‘ucube’ yakıştırmasını yapan, 3. köprüye ‘Yavuz’...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2014 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2014 12:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Tunceli’yi ziyaretine ilişkin, “Meydanlarda Alevileri yuhalatan, Alevi gençleri sokaklarda katleden, cemevlerine ‘ucube’ yakıştırmasını yapan, 3. köprüye ‘Yavuz’ adını vereceğini gururla açıklayan ‘Erdoğan zihniyeti’ devam ettiği sürece Alevilerin hakları için seçim yatırımından öte bir adım atılmayacağı bir kez daha anlaşılmıştır.” dedi.

Veli Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Tunceli ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hükümetin bugüne kadar gerçekleştirdiği Alevi açılımlarından sekizincisinin de boş çıktığını ifade eden Ağbaba, Alevilerin sorunlarının bugüne kadar ‘gündem değiştirmek için fırsat’ olarak değerlendirildiğini dile getirdi. Günlerdir yandaş medya aracılığıyla Alevilerin umutlarının sömürüldüğünü vurgulayan Ağbaba, şöyle devam etti:

“Bol keseden açılım nidaları atan, geçtiğimiz günlerde Hacı Bektaş'ta Alevilerin kendi dergahlarına ücretsiz girebilmesini lütuf olarak sunan Davutoğlu, ‘Tunceli'ye sürprizlerle gidiyorum’ demesine karşın ziyaretinde sadece müze sözü verebilmiştir. Kamuoyunda bu kadar beklenti oluşturmasına karşın Alevilerin hiçbir somut talebini karşılamayan Davutoğlu'nun bu açıklaması gerçekten sürpriz olmuş, fakat beraberinde götürdüğü polislerin Dersimlilere yaptığı müdahale hiç kimse için sürpriz olmamıştır. AKP, eğer açılım diye sunduğu bu paketin gerçekten Alevilerin sorununu çözeceğini düşünüyorsa ya art niyetlidir ya da Alevileri anlamadığı bir kez daha tescillenmiştir.”

Alevilerin en doğal hakları için seçim yatırımından öte bir adım atılmayacağı, Davutoğlu’nun Dersim ziyaretiyle birkez daha anlaşıldığının altını çizen Ağbaba, ”Aleviler, cemevlerinin ibadethane olarak tanınmasını istiyorlar. Aleviler, çocuklarına baskıcı bir anlayışla dayatılan zorunlu din derslerinin kaldırılmasını istiyorlar. Aleviler, tüm devlet yapısına işlemiş olan mezhepçi-ayrımcı zihniyetin kaldırılmasını istiyorlar. Ancak meydanlarda Alevileri yuhalatan, Alevi gençleri sokaklarda katleden, cemevlerine ‘ucube’ yakıştırmasını yapan, 3. köprüye ‘Yavuz’ adını vereceğini gururla açıklayan Alevileri ‘Ali'siz Alevi’, kendisini ise gerçek Alevi diye tanımlayarak nefrette zirveye ulaşan ‘Erdoğan zihniyeti’ devam ettiği sürece Alevilerin hiçbir sorununun çözülmeyeceği, Davutoğlu'nun açıkladığı gibi bürokraside de önyargının kırılmayacağı, Alevilerin en doğal hakları için seçim yatırımından öte bir adım atılmayacağı bugün bir kez daha anlaşılmıştır. Çözüm için Davutoğlu'nun Dersim'e gitmesine gerek olmadığını, Meclis'te tüm bu sorunlarla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi'nin tekliflerinin yaşama geçirilmesinin 1 saat bile sürmeyeceğini bir kez daha belirtiyor; Alevi yurttaşlarımızın duygularının artık istismar edilmemesini diliyorum.” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.