Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Adaylar Tanıtım Yemeğine Katıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu 2’nci sıra Milletvekili Adayı Yılmaz Karakoç, Kastamonu’nun en büyük sorununun sağlık olduğunu ifade ederek Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesinin şehirlerarası otobüs terminali gibi hizmet verdiğini...

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2015 17:51
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2015 17:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu 2’nci sıra Milletvekili Adayı Yılmaz Karakoç, Kastamonu’nun en büyük sorununun sağlık olduğunu ifade ederek Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesinin şehirlerarası otobüs terminali gibi hizmet verdiğini söyledi.
1 Kasım Erken Genel Seçimlerine 4 hafta kala Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu milletvekili adayları seçim çalışmalarını yoğunlaştırdı. 1’nci sıra adayı Hüseyin Selami Çelebioğlu ve 2’nci sıra adayı Yılmaz Karakoç partisinin aday tanıtım yemeğine katıldı.
“HASTANE OTOBÜS TERMİNALİ GİBİ ÇALIŞIYOR”
CHP İl Başkanı Muzaffer Bıyıklı, Merkez İlçe Başkanı İlhan Demir ve yönetim kurulu üyelerinin tam kadro katıldığı tanıtım yemeğinde konuşan CHP Kastamonu Milletvekili adayı Yılmaz Karakoç, siyasi iktidar tarafından Kastamonu’da her şeyin güllük gülistanlık gibi gösterilmeye çalışıldığını ifade ederek madalyonun görünen yüzünün anlatılanın tam tersi yönünde olduğunu ifade etti. Kastamonu’nun 10 yıl önceki sorunlarının çözülmediğini, sorunların katlanarak arttığını dile getiren Yılmaz Karakoç, şöyle konuştu: “Siyasi iktidarın sözcüleri Kastamonu’nun hiçbir sorunu yokmuş, var olan sorunların hepsi çözülmüş gibi meydanlarda beyanat veriyor. Ancak siyasi iktidarın verdiği beyanatlar ile gerçekler örtüşmüyor. Bizim en büyük sorunumuz sağlık sorunudur. Çözülemeyen sağlık sorunları nedeniyle hemen hemen her gün birçok vatandaşımız yollarda hayatını kaybediyor. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın büyük bir kısmı ise devlet hastanesindeki fiziki yetersizlik nedeniyle başka illere sevk edilirken hayatını kaybediyor. Derdine şifa arayan vatandaşlarımız Samsun’a, Çorum’a, Karabük, Ankara ve Çankırı’ya sevk edilmek zorunda kalıyor. Bu sevkler her gün yaşanıyor ama iktidarın milletvekilleri bu yaşananları görmezden geliyor. Devlet hastanemiz Samsun’a, Çorum’a, Karabük’e, Ankara ve Çankırı’ya düzenli sefer yapan şehirler arası otobüs terminali gibi çalışıyor.”
“İNSANIMIZI KASTAMONU’DA TUTAMIYORUZ”
Özellikle yanlış uygulanan ekonomi politikaları nedeniyle ilçelerin bitme noktasına geldiğini dile getiren Karakoç, şöyle konuştu: “Artan girdi maliyetleri nedeniyle özellikle ilçelerimiz ve köylerimizde yaşayan vatandaşlarımız toprağını, bağını ve bahçesini terk etmek zorunda kalıyor. İlçelerimizdeki nüfus giderek azalıyor. Gençlerimiz iş bulamadıkları için ya şehir merkezine geliyor ya da büyükşehire gitmek zorunda kalıyor. İnsanımızı Kastamonu’da tutamıyoruz. İl merkezinde nüfusumuz arttı diye sevinirken ilçelerimizdeki azalmayı dikkate almıyoruz. İlçelerimizde esnaflık yapmaya çalışan vatandaşlarımızı ulusal markaların rekabetinden koruyamıyoruz.”
“HALKIMIZ EN BÜYÜK TOKADI 1 KASIM’DA ATACAK”
Kastamonu’nun sorunlarının çözümü noktasında seçimden seçime siyasi iktidar tarafından söz verildiğini ancak yerine getirilmediğini savunan CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Yılmaz Karakoç, sözlerini şöyle tamamladı: “13 yıldan beri ülkeyi tek başına yöneten siyasi iktidar Kastamonu’nun sorunlarını çözememiştir. Tek başına 13 yıldır çözemediği sorunları şimdi çözmek için yetki istediklerini açıklıyorlar. Bu durumda halk olarak biz de soruyoruz kendilerine. 13 yıldır tek başınıza iktidarda iken neden çözmediniz de şimdi yetki verin diye açıklama yapıyorsunuz? Milletimizin aklı ile alay etmelerine gerek yok. Halkımız artık gerçeklerin farkına vardı. Halkımız kendisinden başka kimseyi düşünmeyen siyasi iktidara mesajı 7 Haziran’da vermişti. En büyük tokadı 1 Kasım’da atacak ve haramilerin saltanatına son verecek.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.