Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’den Teröre Lanet Yürüyüşü

CHP Turgutlu ilçe başkanlığı tarafından düzenlenen teröre lanet yürüyüşünde, terörist saldırılara tepki gösterildi.CHP, Irak’ın kuzeyinde şehit düşen Turgutlulu Üsteğmen İsmail Cazgır anısına düzenlenen organizasyonu teröre...

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2016 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2016 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Turgutlu ilçe başkanlığı tarafından düzenlenen teröre lanet yürüyüşünde, terörist saldırılara tepki gösterildi.
CHP, Irak’ın kuzeyinde şehit düşen Turgutlulu Üsteğmen İsmail Cazgır anısına düzenlenen organizasyonu teröre lanet yürüyüşü olarak değiştirdi. Yürüyüşe CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Manisa milletvekilleri Mazlum Nurlu, Tur Yıldız Biçer, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul, CHP Turgutlu İlçe Başkanı Erk Kayabaş, çevre ilçelerdeki il başkanlığı temsilcileri ve partililer katıldı. Atatürk Bulvarında başlayan yürüyüş 50. Yıl alanına kadar devam etti. 50. Yıl alanında CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır anıta çelenk koydu, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. CHP gurubu daha sonra Orta Park’a geçerek şehitlerin anısına İlçe Başkanlığı tarafından yapılan pilav etkinliğine katıldı. Teröre karşı ilçe, il başkanları ve milletvekilleri kınama konuşması yaptı.
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır da konuşmasında, "Terör seviciler, çocuk istismarcıları, bu ülkeyi karanlığa götürmek isteyen zihniyet il başkanına, genel sekretere, genel başkana da saldırsa onlar başarılı olamayacak. Biz Çanakkale şehitlerinin, Mustafa Kemal’in evlatlarıyız. Anadolu’nun her köşesinden gelen Kürt, Türk, Boşnak hatta Ermeni ve Rum’u ile vatanı koruduk" dedi.
Karanlık zihniyetin ülkenin geleceğini karartmasına izin vermeyeceklerini anlatan Sındır, şunları söyledi:
"Terör kimden gelirse gelsin kınıyoruz. Lanetlemekle işler çözülmüyor, terör kime yarar sağlıyor bunu incelemeliyiz. Halkın üzerinde korku, dehşet duygusu günden güne artıyor. 14 yıldır bu ülkeyi yönettiğini zanneden AKP çözüm süreci adı altında yapılan Oslo, İmralı görüşmelerini, Kandil ve Dolmabahçe protokolü, toprakların altına gömülen bombalara göz yumarak çözüm değil, bölünme sürecini başlatmıştı. 290 PKK’ya müdahale talebinin sadece 6’sına verilmiştir. Ülkede terör öyle bir hal aldı ki, artık yoksukluk, fakirlik ve işsizliği konuşmaz hale geldik."
"ATANMIŞ BAŞBAKAN MEMURU"
CHP Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel de yaptığı açıklamada terörü lanetlerken, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yüklendi. Özel, 7 Haziran’dan sonra başlayan kanlı süreçte Turgutlu’nun 3’ncü evladını teröre şehit verdiğini belirterek şunları söyledi:
"7 Haziran’da halk iktidarı görevden aldı, ancak Cumhurbaşkanı Başdanışmanına tweet attırdı, ’halk kaosu seçti’ diye. 7 Haziran’dan 1 Kasım’a kadar olan süreçte terör örgütü harekete geçirildi. Suruç’ta, Ankara’da bombalar patladı, anaların kınalı kuzuları Albayraklı bayrağa sarıldı. IŞİD ve PKK canilerinin patlattığı bombalar 240 güvenlik görevlisinin şehit olmasına neden oldu. Buradan başbakana sesleniyorum, 9 kez terör araştırma önergesi verdik sürekli ret oyu kullandılar. Terör konusunda ne eksiğiniz varda CHP size engel oldu. Bugüne kadar biz söyledik, siz kaçtınız. Bundan sonra size hodri meydan diyoruz, akan kanın durması için, anaların gözyaşının durması için, şehit cenazelerinin gelmemesi için CHP üzerine düşeni yaptı ve bundan sonra da yapacak ey başbakanlık memuru."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.