Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP'den, mevsimlik işçilerle ilgili Çalışma Bakanı'na 21 soru

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’na mevsimlik işçilerle ilgili 21 ayrı soru sordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebiyle TBMM...

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2014 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2014 13:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’na mevsimlik işçilerle ilgili 21 ayrı soru sordu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren CHP’li Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:
2010-2014 yılları itibariyle kayıt altına alınan mevsimlik tarım işçisi sayısı nedir?
2010-2014 yılları itibariyle göç mevsiminde mevsimlik tarım işçilerinin demiryolları ile şehirlerarası ulaşım ücretlerinde ne kadar indirim yapılmıştır?
2010-2014 yılları arasında il ve ilçe merkezlerinde mevsimlik tarım işçilerinin geçici konaklamaları için yararlandığı kamuya ait tesisler hangileridir?
2010-2014 yılları arasında iller itibariyle mevsimlik tarım işçileri için oluşturulan toplulaştırılmış konaklama alanı sayısı kaçtır?
2010-2014 yılları itibariyle toplu konaklama alanlarında hizmet veren seyyar kolaylık tesisi sayısı kaçtır? Hangi toplu konaklama alanlarında kurulmuştur?
2010-2014 yılları itibariyle mevsimlik tarım işçilerin aileleriyle birlikte kalabilecekleri yeterli sayı ve büyüklükte, ayrıca soğuğa, dona, yağış ve sıcaklık gibi iklim koşullarına dayanıklı, havalandırmaya müsait kullandırılan tek tip çadır sayısı kaçtır?
2010-2014 yılları itibariyle yetkili makamlarca kiralama ve hizmet satın alma yoluyla temin edilen çadır bulunmakta mıdır? Varsa temin edilen çadır sayısı kaçtır?
Eylem planı kapsamında mevsimlik gezici tarım işçilerine barınma alanlarının kullanımı, çevre temizliği, çevrede bulunan bitki örtüsünün ve ağaçların korunması, orman yangınlarının önlenmesi konularında yapılan bilinçlendirme toplantısı sayısı kaçtır? Hangi toplu konaklama alanlarında kim ya da kimler tarafından yapılmıştır?
Eylem planı kapsamında yatılı bölge okuluna yönlendirilen, taşımalı ve seyyar eğitimden yararlandırılan, açık ilköğretim eğitimi sunulan, YSÖP yıl içerisinde sıkıştırılmış eğitim uygulaması, yaz okulu eğitimi alan öğrenci sayısı nedir?
Eylem planı kapsamında mevsimlik tarım işçilerinin zorunlu eğitim çağındaki çocuklarına eğitim hizmeti sunan toplu çadır yerleri yerleşimleri hangileridir? Eğitim kim ya da kimler tarafından verilmiştir?
Eylem planı kapsamında mevsimlik tarım işçi ve ailelerine halk eğitim merkezlerince iller itibariyle kaç saat meslek edindirme kursu verilmiştir?
Eylem planı kapsamında illere göre Halk Eğitim Müdürlüklerince kadınlara ve kız çocuklarına verilen aile eğitim programları nelerdir? Kaç saat eğitim almışlardır?
Eylem planı kapsamında hangi illerde sosyal hizmet uzmanı, sosyolog, psikolog ve pedagoglardan oluşan ekiplerce destek hizmeti sağlanmıştır?
Eylem planı kapsamında mevsimlik tarım işçilerine sağlık hizmeti veren tam teşekkülü gezici sağlık hizmeti aracı sayısı kaçtır? Gezici sağlık hizmetinden yararlanan mevsimlik tarım işçisi sayısı nedir?
Eylem planı kapsamında aile hekimliği ve toplum sağlığı merkezlerinde sağlık hizmeti verilen mevsimlik tarım işçisi sayısı nedir?
Eylem planı kapsamında mevsimlik tarım işçileri çocuklarına yapılan aşılama sayısı kaçtır?
Hangi toplu çadır yerleşim birimlerinde çocuklarda demir ve vitamin eksikliklerini gidermeye yönelik yapılan aşı ve ilaç desteği sağlık hizmeti verilmiştir?
2010-2014 yılları itibariyle mevsimlik tarım işçilerinin yaptığı iş sözleşmesi sayısı kaçtır?
2010-2014 yılları itibariyle yapılan tarımda iş aracılığı sözleşmesi sayısı kaçtır?
-Proje kapsamında Bakanlığınız tarafından İl Özel İdarelerine gönderilen ödenek tutarı nedir?
Projeye harcanan toplam tutar nedir?
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.