Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’den İnsan Hakları Ve Eşitlik Kurumu Kanun Tasarısı’na Tepki

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Üç yıl önce görüşülüp AKP’nin sayısal çoğunluğu ile çıkarttığı İnsan Hakları Kurumu lav edilerek, yerine İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanun Tasarısı getirildi. Üç yıl önce yaptıklarını...

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2016 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2016 15:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Üç yıl önce görüşülüp AKP’nin sayısal çoğunluğu ile çıkarttığı İnsan Hakları Kurumu lav edilerek, yerine İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanun Tasarısı getirildi. Üç yıl önce yaptıklarını düzeltmeye kalkıyorlar ama düzeltemeyecekler. Bu da çok sakıncalı bir yasa, Birleşmiş Milletler’in kabul etmesi mümkün değil" dedi.
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Meclis Başkanı İsmail Kahraman ile İç Tüzük konusunda yaptıkları toplantı hakkında bilgi verdi. Gök, AK Parti’nin hazırlıklarını tamamlayacağını belirterek, "Bizlerden randevu alacaklarını söylediler" dedi.
Meclis Başkanı Kahraman’ın daveti üzerine 4 parti grup başkanvekillerinin toplantı gerçekleştirdiğini söyleyen Gök, partilerin belli aralıklarla görüşeceklerini ifade etti. TBMM Başkanvekilleri’nin uygulamada birlik sağlanması hassasiyetlerini dile getiren Gök, şunları kaydetti:
"İç Tüzüğümüzün Meclis’in çalışmasını engelleyen ve muhalefetin eline koz veren anlayış içinde olduğunu söylemek mümkün değil. Muhalefet partileri İç Tüzük’ten kaynaklı haklarını kullanacaklar ve halkın yararına ve çıkarına konularda da görevi yerine getireceklerdir. Toplumun, vatandaşlarımızın ve ülkemizin yararına olan her konuda iktidar partisine son derece önemli destek sağlamış ve birçok yasa muhalefet partilerinin desteğiyle hayata geçirilmiştir. Böyle bir durumda aslında iktidar partisi Meclis’i kilitlemektedir. İktidar partisinin yanlışları, sürekli karar değiştiren anlayışları, bir yasayı iki yıl önce getirip iki yıl sonra tekrar yasayla değiştirme anlayışları, kafa karışıklığı, konjonktüre göre yasa çıkarma alışkanlığı Meclis’i kilitleyen faktörlerden bir tanesidir."
Gök, AK Parti’nin konjonktüre göre kanunları getirdiğini iddia ederek, bunun tipik örneğinin İnsan Haklar Kurumu Kanun Tasarısı’nda görüldüğünü belirtti. 3 yıl önce Meclis’te görüşülen İnsan Hakları Kurumu Kanunu’nu hatırlatan Gök, "Kavgalarla, sataşmalarla görüşülen bu yasada muhalefet partisi olarak yaptığınız hiçbir eleştiri, öneri dikkate alınmadı. Bununla bir yere gidilemeyeceği, oluşturulan kurumu Birleşmiş Milletler’in akreditasyon etmeyeceğini, Avrupa müktesebatına uygun olmadığını ileri sürmemize rağmen sayısal çoğunluklarına güvenerek bir İnsan Hakları Kurumu kurdular. Bugün gelinen noktada, üç yıl önce ne söylediysek hepsi görüldü. Üç yıl önce görüşülüp AKP’nin sayısal çoğunluğu ile çıkarttığı İnsan Hakları Kurumu lav edilerek, yerine İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanun Tasarısı getirildi. Üç yıl önce yaptıklarını düzeltmeye kalkıyorlar ama düzeltemeyecekler. Bu da çok sakıncalı bir yasa, Birleşmiş Milletler’in kabul etmesi mümkün değil" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.