Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’den ’Emek Büroları’

CHP, Emek Büroları kuruyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Emek Büroları ile var olan sendikal yapıları güçlendirmenin yanında örgütsüzlüğü kırmak ve onları örgütlü hale getirmenin amaçlandığını söyledi.CHP Genel Başkan...

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2016 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2016 12:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP, Emek Büroları kuruyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Emek Büroları ile var olan sendikal yapıları güçlendirmenin yanında örgütsüzlüğü kırmak ve onları örgütlü hale getirmenin amaçlandığını söyledi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Emek Büroları’nın kuruluşu hakkında Genel Merkez’de bir basın toplantısı düzenledi. Emeğin bütün bileşenlerini bir araya getirdiklerini belirten Ağbaba, “Amacımız emeği özgürleştirecek, işsize iş, yoksula aş üretecek bir düzeni kurmaktır. Emekçileri bir araya getirecek ve birlikte siyasete katacak tek yol emek siyasetidir. Emek Büroları’nın yola çıkmasının esas sebebi budur. Emek Büroları, bu siyaseti büyütmek, görünür kılmak ve emekçilerle omuz omuza mücadele etmek için kuruldu” diye konuştu.
“EMEKÇİLERİMİZİN EN ÇOK KARŞILAŞTIĞI TEHDİT İŞSİZLİK”
Türkiye’de emek alanında son 14 yıldır yaşanan ani çöküşün etkilerinin her gün görüldüğünü öne süren Ağbaba, “Son 14 yılda istikrar diyerek yoksul bırakılan, sosyal yardımlarla düşkünleştirilen ve muhtaç bırakılan, tüm haklarından mahrum edilmiş, örgütlü yapısı parçalanmış ve ölüme mahkum edilmiş bir emekçi kesim yaratılmak istendiği çok açık. AKP’nin 14 yıllık iktidarı sonunda emekçiler derin bir yoksulluk içindeler. Şu an Türkiye’de 17 milyon yoksul vatandaşımız var. Nüfusun yüzde 1’i, servetin yüzde 54’üne sahip. Emekçilerimizin en çok karşılaştığı tehdit ise işsizlik. AKP’nin 14 yıllık iktidarında işsizlik oranı rekor kırdı. Diplomalı işsizlik gün geçtikçe artıyor. AKP’nin görevi devraldığı 2002 yılında yüzde 10 olan işsizlik oranı, günümüzde yine aynı oranda takılı kaldı. 6 milyon işsizin sorumlusu AKP iktidarıdır” ifadelerini kullandı.
“CHP BU DÖNGÜYÜ KIRMAK VE EMEK ALANINI HAPSEDİLDİĞİ KAFESTEN ÇIKARMAK İÇİN HAREKETE GEÇİYOR”
“Emekçilerin siyasi hareket alanında ve oy verme motivasyonu içerisinde işçi olmak, çiftçi olmak, öğretmen olmak, emekli olmak yer almıyor” diyen Ağbaba, “Tüm bu nedenler dolayısıyla sonucu belli bir alana sıkıştırılmış bir siyaset döngüsü var. CHP bu döngüyü kırmak ve emek alanını hapsedildiği kafesten çıkarmak için harekete geçiyor. Sola hayat veren damarların yeniden açılması, içerisinde bulunduğumuz gerici saldırıdan sıyrılarak ilerici partinin, halkın partisinin yükselmesi, tüm emekçilerin kazanılmış haklarını yok eden anlayışın iktidardan indirilmesi en çok da emekçilerin elindedir” dedi.
“EMEK TEMELLİ MÜCADELENİN ÖNÜNÜ AÇMAK, CHP EMEK BÜROLARININ EN ÖNEMLİ AMAÇLARINDAN BİRİDİR”
70’li yıllarda CHP’yi halkla birlikte halk için siyaset üreten bir parti yapan en önemli yapılardan birinin işçi büroları olduğunu ifade eden Ağbaba, şunları kaydetti:
“Dönemin eşitlikçi, dayanışmacı siyasetinin ve değerlerinin örüldüğü yerler olmuştur. 21. yüzyılın başlarında gün, emek siyasetini yeniden örmenin günüdür. Emek Büroları’nın iki ana amacı vardır. Türkiye’de emek mücadelesi alanını büyütmek ve bu mücadeleye katkı koymak. Zor kullanarak siyasetten yoksun bırakılmış, kültürel, mezhepsel ve etnik kimlikler üzerinden yapılan siyaset döngüsüne hapsedilmiş halkımızın yeniden işçi, emekli, kamu çalışanı, işsiz, güvencesiz, taşeron, yani emekçi olduğunu hatırlatma ve politize etme görevini Türkiye’nin kurucu partisi CHP üstlenmiştir. CHP Emek Büroları, var olan sendikal yapıları güçlendirmenin yanında, emekçilerin çok büyük kesiminin hapsedildiği örgütsüzlüğü kırmak ve onları örgütlü hale getirmek amacındadır. Kültürel, mezhepsel ve etnik kimlik üzerinden yapılan siyasetin emekçilerin sorunlarına çare olamayacağının bilinci ile herkesin kimliğini özgürce yaşadığı, emek temelli mücadelenin önünü açmak, CHP Emek Büroları’nın en önemli amaçlarından biridir. Emek hareketinin ve emekçilerin sorunları masa başında fark edilemez. Emek Büroları bu bilinçle tüm sorunların tespitini yerinde yapacak, çözümler için farklı fikirlere başvuracak ve nihayetinde tüm sorun alanlarına yönelik politika üretimini yapacaktır”
“EMEK BÜROLARI POLİTİKA ÜRETME SÜREÇLERİNİ İLLERE, İLÇELERE YAYACAK VE CHP’Yİ FİKREN ZENGİNLEŞTİRECEK”
Zonguldak’taki madencilerin, Mersin’deki liman işçilerinin, Kocaeli’ndeki otomobil işçilerinin, Malatya’daki kayısı üreticilerinin sorunlarının gözlemi ve çözümünün yerelden yükselerek politikaya dönüşeceğini belirten Ağbaba, “Emek Büroları toplumun bütün kesimlerini kucaklayarak, parti, sendika, sivil toplum ayrımı yapmadan herkesi emek ekseninde bir araya getirmeyi ve emeğin hakkını savunmayı hedeflemektedir. Emek Büroları politika üretme süreçlerini illere, ilçelere yayacak ve CHP’yi fikren zenginleştirecek. Sadece politika üretmekle de kalmayacak, o ilde emek kesiminin sorunlarına bilfiil müdahil olacak, CHP’yi emek alanına sokacak, sendikalarla yakınlaştıracak, eylemlere katkı sunulmasını sağlayacak. Türkiye’nin sosyal demokrat partisi, emekçilerin sömürülmesine, köleleştirilmesine, sendikasızlaştırılmasına, güvencesizliğe ve kazanılmış hakların yok edilmesine karşı Emek Büroları ile mücadeleyi büyütmek amacındadır. Emek en yüce değerdir ilkesini benimsemiş olan, emekçilerin yanında olmayı tarihsel görevi ve ödevi sayan Cumhuriyet Halk Partisi, işçisinden plaza çalışanına, çiftçisinden memuruna, öğretmeninden AVM çalışanına kadar tüm emekçilerin sorunlarının dermanı olacaktır. CHP Emek Büroları olarak korkuya ve şiddete karşı beraber hep beraber emekçilerle beraber diyoruz” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.