Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP'den Bakan Elvan'a: Anayasa Mahkemesi ve başkanı dinlenmiş midir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'a, "Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediği gibi Anayasa Mahkemesi ve başkanı dinlenmiş midir?" diye sordu.Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme...

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2014 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2014 11:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'a, "Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediği gibi Anayasa Mahkemesi ve başkanı dinlenmiş midir?" diye sordu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan tarafından yazılı olarak cevaplanması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Sezgin Tanrıkulu, “Recep Tayyip Erdoğan’ın Anayasa Mahkemesi’nin de dinlendiğini iddia etmesi ile ilgili haberler basına yansımıştır. Konya’nın Ereğli İlçesinde konuşan Recep Tayyip Erdoğan, “Anayasa Mahkemesi’ni de dinliyorlar. Son zamanlarda atılan adımlar bizde bu soru işaretlerini doğuruyor. Her şeyleri bunların şantaj her şeyleri montaj.” ifadeleri yine basına yansıyan haberler arasındadır." dedi.
CHP’li Tanrıkulu, Bakan Elvan’a şunları sordu:
"Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediği gibi Anayasa Mahkemesi ve Başkanı dinlenmiş midir? Anayasa Mahkemesi ve Başkanı dinlenmişse, dinleme talimatını verenler kimlerdir?
Bu iddiaya ilişkin yürütülen soruşturma bulunmakta mıdır? Varsa olayın failleri kimlerdir?
Kesin delil bulunmadan böyle bir açıklama yapılması etik olmadığından, Recep Tayyip Erdoğan tarafından kesin şekilde açıklanan dinleme olayının delilleri nelerdir?"
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.