Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’den Alternatif 19 Mayıs Kutlaması

CHP Manisa İl Başkanlığı öncülüğünde toplanan sivil toplum kuruluşları, Manisa’da alternatif 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlaması düzenledi.CHP Manisa Il Teşkilatı’nın düzenlediği kutlamaya, Atatürkçü...

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2016 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2016 14:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP’den Alternatif 19 Mayıs Kutlaması
CHP Manisa İl Başkanlığı öncülüğünde toplanan sivil toplum kuruluşları, Manisa’da alternatif 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlaması düzenledi.
CHP Manisa Il Teşkilatı’nın düzenlediği kutlamaya, Atatürkçü Düşünce Derneği, Türk Kadınlar Birliği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği gibi sivil toplum kuruluşları destek verdi. Alternatif kutlama töreni için Manisa Öğretmenevi önünde toplanan grup yürüyüşe başladı. Yürüyüş boyunca sloganlar atan grup, 10. Yıl Marşı’nı söyledi.
Yürüyüş yapan gruba, vatandaşlar da balkonlarından alkışlar yaparak destek verdi. Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyen grup, burada toplandıktan sonra saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı’nı okudu. Programda, CHP Manisa İl Başkanlığı, Atatürkçü Düşünce Derneği, Türk Kadınlar Birliği ve yürüyüşe katılan diğer sivil toplum kuruluşları Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk sundu.
Programda konuşma yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Manisa Şube Başkanı Gülbahar Tahmilci, "19 Mayıs 1919’da emperyalizme karşı başlatılan ulusal mücadelemiz, aynı zamanda emperyalizmin sömürüsü altında ezilen tüm mazlum uluslara da örnek olmuştur. Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına uzanan süreci de başlatan 19 Mayıs’ı doğum günü kabul etmiştir. 1919’dan başlayan tarih anlayışını red ediyorum diyen zihniyetin sözlerine karşılık 19 Mayıs ulusumuzun zihninde emperyalizme karşı bağımsızlık saltanat ve hilafete karşı demokrasi savaşının adı olarak yer almıştır" dedi.
Konuşmanın ardından grup olaysız şekilde dağıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.