Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’de sivil darbe endişesi

CHP Bolu Milletvekili Tansu Özcan ve CHP PM Üyesi Turan Hançerli, CHP Yalova İl Teşkilatında darbe kalkışması ve OHAL ilan edilmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Özcan ve Hançerli, "Umarız ki birileri bu darbe girişimini fırsat bilip...

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2016 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2016 13:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Bolu Milletvekili Tansu Özcan ve CHP PM Üyesi Turan Hançerli, CHP Yalova İl Teşkilatında darbe kalkışması ve OHAL ilan edilmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Özcan ve Hançerli, "Umarız ki birileri bu darbe girişimini fırsat bilip bir sivil darbe yapmaya kalkmazlar" dedi.
CHP Bolu Milletvekili Tansu Özcan ve CHP PM Üyesi Turan Hançerli, CHP Yalova İl Teşkilatında denetlemeler yaptı. Bu denetimler öncesinde partililerle ve basın mensuplarıyla bir araya gelen Özcan ve Hançerli darbe kalkışması ve ilan edilen OHAL’le ilgili açıklamalarda bulundu. İlk sözü CHP Bolu Milletvekili Tansu Özcan aldı. Özcan konuşmasında, "15 Temmuz’da ciddi şekilde anayasal düzene bir kalkışma hareketi oldu. Bizde ilk anlardan itibaren bu darbe girişimini lanetledik. Bu darbe girişiminde AKP binalarında yöneticileri başlarını iki ellerinin arasına alıp korkarak bekledikleri dakikalarda sokaklara ilk solcular ve ülkücüler çıktılar. Çünkü AKP’liler bu darbe sonucunda ne olacağını bilmiyorlardı. Çünkü kendileri bugüne kadar hiç bir darbeden mağdur olmadılar. Babaları da darbeden mağdur olmadı. Ama solcuların ve MHP’lilerin ortak özelliği darbe mağduru olmalarıydı. İlk sokağa çıkanların da bunlar olduklarını gördük. Sonradan bazı gelişmelerden sonra AKP teşkilatlarından da vatandaşlara çağrılar başladı. Şunu hatırlatalım ki bu darbe hükümete karşı değil, anayasal düzene ve dolayısıyla tüm Türkiye’ye yapılmış bir darbeydi. TBMM’ye atılan bomba da bunu gösteriyor. Mecliste sadece AKP’ler yok meclisin tüm temsilcileri mecliste. Ben bazı AKP’li yöneticilerin bizim darbeden sonraki tavrımıza şaşırdıklarını görüyorum. Bunda şaşıracak bir şey yok bizim darbelere karşı tavrımız her zaman netti. Bir darbe kalkışması sonrasında bazı tedbirlerin alınması gayet doğal. Bu darbeye katılanların, destek verenlerin, yataklık edenlerin derdest edilip tutuklanması, yargılanarak hak ettiği cezaya çarptırılması lazım. Ama birileri de bu darbe girişimini fırsat bilip bir sivil darbe yapmaya kalkmazlar" dedi.
CHP PM Üyesi Turan Hançerli ise, "Bizim çokça söylediğimiz bir şey vardı. Hukuk herkese lazım dedik. Bugün hukuku, anayasayı sürekli çiğneyen sürekli bozan ve ihlal eden bir yönetime ve Cumhurbaşkanına karşı başka bir anayasayı ihlal eden anlayış darbe girişiminde bulundu. Rahmetli Turgut Özal anayasa bir kere delinmekle bir şey olmaz demişti. Anayasa bir kez delinmekle bir şey olur. Siz delerseniz, bu ülkenin Cumhurbaşkanı olarak anayasayı ihlal ederseniz, başkaları da çıkıp anayasayı delmeye cüret ederler. Bugün bizim üzerimizde başka bir sorumluluk daha var. Bir gerekçe ile hukuk yeniden ayaklar altına alınmaya çalışılıyor. O halde bunlardan birisi. Biz Cumhurbaşkanı ve Başbakandan bu ülkenin ne kadar güçlü, ne kadar büyük, ne kadar iyi yönetildiği naralarını çokça duyduk. Ama hemen darbe girişimi sonrasında ne polisin, ne askerin ne de bizim vergilerimizle bütçelerimizle kurulan yapıların etkisinin olmadığını fark ettik. Sonra da halkı sokaklara çağırdılar. O zaman şu ortaya çıktı: 14 yıldır bu ülkeyi yönetiyorsunuz. Bütçeyi verdik, orduyu eline teslim ettik. Sen yönetiyorsun? Ne yaptın? diye sormak hakkımız. Daha büyük bir tehlike var darbeciler var diye bugün bunları yüksek perdeden ifade etmiyoruz" şeklinde konuştu.
CHP Bolu Milletvekili Tansu Özcan ve CHP PM Üyesi Turan Hançerli ardından partide denetimler gerçekleştirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.