Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Yalova Milletvekili İnce:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili Muharrem İnce, “Türkiye artık ciddi anlamda başı belada bir ülkedir. 35-40 yıldır bununla uğraşırken, bir de Avrupa’da teröre yardım ve yataklık eden ülke olarak anılmaktadır. Hem terörden...

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2016 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2016 13:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili Muharrem İnce, “Türkiye artık ciddi anlamda başı belada bir ülkedir. 35-40 yıldır bununla uğraşırken, bir de Avrupa’da teröre yardım ve yataklık eden ülke olarak anılmaktadır. Hem terörden başı belaya girerken hem de teröre yardım ve yataklık eden ülke olarak algılanmak başımızın ne kadar büyük belada olduğunun bir başka göstergesidir” dedi.
CHP’li İnce TBMM’de gazetecilerin sorularını cevapladı. İnce, terör saldırısına ilişkin olarak, “Türkiye terörle mücadelede milli politikalarını, reflekslerini kaybetti. Terörü azdıran; Türkiye’yi terör örgütlerinin hedefi haline getiren AKP’nin politikalarıdır. Dağdan inecek dediler evet teröristler dağdan indiler, şehre indiler. Sürekli olarak bu ülkede istikrardan söz ediyorlar ama istikrarlı bir şekilde hepimiz ölüyoruz. Türkiye artık ciddi anlamda başı belada bir ülkedir. 35-40 yıldır bununla uğraşırken, bir de Avrupa’da teröre yardım ve yataklık eden ülke olarak anılmaktadır. Hem terörden başı belaya girerken hem de teröre yardım ve yataklık eden ülke olarak algılanmak başımızın ne kadar büyük belada olduğunun bir başka göstergesidir” ifadelerini kullandı.
Terörün yayın yasaklarıyla çözülecek iş olmadığını ifade eden İnce, “Aklı başında ciddi politikalar lazım. AKP’nin politikaları Türkiye’yi terör örgütlerinin hedefi haline noktasına getirmiştir, kaçınılmazdır. AKP’nin bu işten çıkabileceğine de inanmıyorum” şeklinde konuştu.
Erdoğan’ın dokunulmazlıkların kaldırılmasını hala imzalamadığı ve Erdoğan’ın kanun teklifini Meclis’e iade edeceği yönündeki soruya İnce, “Hatırlarsanız, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Antalya’da kampı vardı. Alelacele oylamalara getirdiler. Ama 15 gündür Cumhurbaşkanı imzalamıyor. Ben size çok açık ve net şekilde niye imzalamadığını söyleyim size. Bir ayarlama yapıyorlar. Hangi milletvekili hangi hakime düşecek. 148-150 milletvekilinin dosyaları nerede, hangi illerde bunu ayarladılar. Kesinlikle budur. Ya sürgün vardır. AKP’nin istemediği şekilde karar veren hakim ve savcıları sürgün ettiler ya da milletvekili dokunulmazlıkları ile ilgili dokunulmazlığı kalkan milletvekilleri ile ayarlama yaptılar. Hiç merak etmeyin, ortaya çıkar” diye konuştu.
Hakim savcı atamalarına ilişkin olarak İnce, “Partili Cumhurbaşkanı’ndan sonra partili yargı, adliye, Yargıtay, Danıştay buraya doğru gidiyoruz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.