Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Ve MHP Başkanvekilleri Bir Araya Geldi

ANKARA (İHA) – CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile bir araya gelerek, dokunulmazlıklar konusunu görüştü. Gök, "İktidar partisinin önerisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin önerisini karşılamaktan uzaktır....

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2016 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2016 17:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ANKARA (İHA) – CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile bir araya gelerek, dokunulmazlıklar konusunu görüştü. Gök, "İktidar partisinin önerisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin önerisini karşılamaktan uzaktır. Dolayısıyla biz kendilerine vermiş olduğumuz metin çerçevesinde dokunulmazlıklar konusunda çalışma yapacağımızı daha önce ifade ettik. Aynı noktada duruyoruz" dedi.
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile TBMM’deki makamında görüştü. Yaklaşık 30 dakika süren görüşmeden sonra Gök ve Vural açıklama yaptı. Gök, dokunulmazlıkların kürsü dokunulmazlığı dışında kaldırılmasının parti programlarında yer aldığını belirterek, "İktidar partisinin Cumhuriyet Halk Partisi’ne vermiş olduğu teklifte bakanlıkları ve yolsuzlukları ilgilendiren konulardan geri durduklarını ve Cumhuriyet Halk Partisi teklifinden geri durduklarını görüyoruz. Yolsuzluk dosyalarını kapatan, kollayan, bakanların dokunulmazlıklarını da Cumhuriyet Halk Partisi’nin önerdiği şekilde getirmeyen anlayışı biz saptadık. Bu iktidar partisinin önerisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin önerisini karşılamaktan uzaktır. Dolayısıyla biz kendilerine vermiş olduğumuz metin çerçevesinde dokunulmazlıklar konusunda çalışma yapacağımızı daha önce ifade ettik. Aynı noktada duruyoruz" dedi.
AK Parti Grup Başkanvekil Naci Bostancı’nın dokunulmazlıklar konusunda kendi tekliflerini getireceklerini belirttiğinin hatırlatılması üzerine Gök, "Anayasa konusunda herhangi bir grup kararı alınamıyor. AKP’nin bizlere son önerdiği Cumhuriyet Halk Partisi’nin önerilerini dikkate almayan, değerlendirme dışında tutan, özellikle bakanlar ve yolsuzluk dosyaları dışında tutan, kapsamı konusunda Cumhuriyet Halk Partisi, bu meseleye bakanların içinde olması dahilinde, düşünmesi halinde değerlendirilebilir. AKP’nin bizlere son bildirdiği teklif, Meclis gündemine getireceği metin, Cumhuriyet Halk Partisi taleplerini karşılamaktan uzaktır" ifadelerini kullandı.
Dokunulmazlıkların ’şah-mat’ üzerinden gittiğine ilişkin soru üzerine ise Gök, "AKP’nin koruma içgüdüsüyle davrandığı şahıslar, bakanlar var. Biz Adalet Bakanlığı’nda hangi dokunulmazlık dosyalarının olduğunu bilmiyoruz. Buna rağmen milletvekillerinin, bakanların, yolsuzluk dosyalarının önü açılsın diyoruz. Bakanlar, yolsuzluk dosyaları bunun dışında kalsın deniyorsa AKP’nin korktuğu, koruduğu birtakım kişiler, çevreler vardır diye düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da terörle ilgili fezlekelerde önerilerde bulunduklarını belirterek, "Bugün Naci Bostancı’ya mevcut Anayasa ve İçtüzük çerçevesinde öncelikler sıralamasına göre atılması mümkün olan dört öneriyi kendilerine taksim etmiştim. Bu konuda Milliyetçi Hareket Partisi olarak Anayasa ve İçtüzük gereğince atılabilecek önerilerimi sunma ve izah etme fırsatı buldum. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu konuda Anayasa değiştirilmeden yapılabileceklerle ilgili önerilerimizin önümüzdeki günlerde ele alınacağı siyasi partilerin değerlendirmeleri içerisindedir" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.