Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Uşak Milletvekili Yılmaz, başörtüsü yönetmeliğine karşı dava açtı

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ile Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Ortaöğretimde başörtüsünün serbest bırakılmasını eleştiren Yılmaz, bu konuda pekçok kuruluşun dava açtığını...

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2014 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2014 14:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ile Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Ortaöğretimde başörtüsünün serbest bırakılmasını eleştiren Yılmaz, bu konuda pekçok kuruluşun dava açtığını hatırlattı.

CHP'li milletvekili olarak gencecik, küçücük çocukların türban baskısına maruz kalması, böylesi çağdışı bir uygulama ile karşı karşıya kalmaları sebebiyle içlerinin rahat etmediğini dile getiren Yılmaz, "Bu bir görevdi bizim açımızdan. Milletvekili yemini yaparken laik, demokratik Türkiye'nin kurallarına, Anayasasına, kanunlarına ve Atatürk ilkelerine bağlı kalacağımıza ve bu yasaların korunması için elimizden geleni yapacağımıza yemin ettik. Bu yemin çerçevesinde bende bir milletvekili olarak bu davanın açılması gerektiğini düşündüğüm için davamı bugün itibariyle açtım. Bu aynı zamanda pekçok milletvekili arkadaşımızın da görüşüdür. Ama ben simgesel olarak böyle bir davayı açtım." dedi.

Bunun çocuklar üzerinde mahalle baskısına yol açacağını, özgürlüklerin kısıtlanacağını savunan Yılmaz, uygulama ile uluslararası çocuk hakları sözleşmesinin ihlal edildiğini, laiklik ilkesinin yok sayıldığını iddia etti. Yılmaz, uygulamayla ilgili yürütmeyi durdurma talebiyle Danıştay'da dava açtığını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.